facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Βουλή: Οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών

- Κουτσούμπας: «Όχι» στην πρόταση των δανειστών και στην πρόταση της κυβέρνησης
- Καμμένος: Η πρόταση των θεσμών αποτελεί ταφόπλακα της οικονομίας
- Θεοδωράκης: «Ο Τσίπρας θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας»
- Υπέρ του δημοψηφίσματος η Χρυσή Αυγή
Διαβάστε τις δηλώσεις που έκαναν οι πολιτικοί αρχηγοί στη Βουλή όπου συζητείται η πρόταση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα:

Κουτσούμπας: «Όχι» στην πρόταση των δανειστών και στην πρόταση της κυβέρνησης
Να πει ένα μεγάλο "όχι", τόσο στην πρόταση των δανειστών όσο και στην πρόταση της κυβέρνησης, κάλεσε τον λαό ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη συζήτηση σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την πρόταση των τριών Θεσμών.

"Ούτε η μία ούτε η άλλη πρόταση δίνουν λύση στο πρόβλημα. Το "όχι" της κυβέρνησης είναι απάτη για να πει ο λαός "ναι" στη δική της αντιλαϊκή πολιτική" επισήμανε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι "θέλουν να δέσουν χειροπόδαρα το λαό, και μετά να του λένε ότι εκείνος έκανε την επιλογή, να γίνει με τη βούλα του ό,τι γίνει και να δικαιωθεί, τελικά, ο ποιητής που λέει "λαέ μου ευκολόπιστε και πάντα προδομένε". Εξάλλου, κάλεσε τους πολίτες να συνταχθούν με το ΚΚΕ, προς την κατεύθυνση της αποδέσμευσης από την ΕΕ.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ επισήμανε ότι η κυβέρνηση φέρνει "εκβιαστικά διλήμματα χωρίς να θίγουν αυτούς που ευθύνονται για την κρίση: το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, η ΕΕ, οι λυκοσυμμαχίες που τον σφάζουν εδώ και χρόνια με αριστερό ή δεξιό πρόσημο". Χαρακτήρισε, δε, ως σταγόνα στον ωκεανό την έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διευκολύνει τους επιχειρηματίες με διάφορους τρόπους. Όπως εξήγησε, αυτοί οι φόροι είναι έκτακτοι, ενώ οι φόροι για το λαό ήρθαν για να μείνουν, είναι μέτρα κατά του λαϊκού εισοδήματος.

Εξάλλου, ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν τολμάει να φέρει την πρότασή της στη Βουλή, καθώς, όπως είπε "και 'σεις και εκείνοι προτείνετε βάρβαρα μέτρα με κάποια στρογγυλέματα στα ισοδύναμα". Η αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, της εισφοράς αλληλεγγύης (ουσιαστικά προς όφελος των εργοδοτών, όπως είπε) είναι ή δεν είναι μείωση εισοδήματος; διερωτήθηκε.

Επιπλέον, ανέφερε ότι είναι "ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ ότι τώρα εμφανίζεται η ΝΔ δικαιωμένη, και θέλει να βγει κι από πάνω".

Καμμένος: Η πρόταση των θεσμών αποτελεί ταφόπλακα της οικονομίας
Πυρά κατά των θεσμών και της πρότασης που κατέθεσαν προς την Ελλάδα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Όπως είπε η πρόταση που τίθεται σε δημοψήφισμα αποτελεί ταφόπλακα της οικονομίας η οποία οδηγεί σε αφοπλισμό της χώρας και σε απώλεια εθνικής κυριαρχίας. «Ζητούν την κατάργηση του ΕΚΑΣ και την βαριά φορολογία των αγροτών, ζητούν να εγκαταλείψουμε τις σημαίες…» είπε.

»Οι δανειστές έδειξαν ότι δεν επιθυμούν συμβιβασμό αλλά να υποτάξουν και να ταπεινώσουν την Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε: «Μια μείωση του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων θα οδηγήσει σε ένα γερασμένο στρατό. Ο ελληνικός λαός δεν δέχεται να του κουνούν το δάχτυλο, να του κλείνουν τις τράπεζες είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας». 

«Οι 16 σελίδες, θα είναι το τέλος της ύπαρξης της Ελλάδος» εξήγησε και κατέληξε: «Το δημοψήφισμα αφορά όλη την Ευρώπη, όχι μόνο την Ελλάδα».

Θεοδωράκης: «Ο Τσίπρας θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας»
Δεν είναι η μάχη που θέλαμε,είναι η μάχη όμως που θα κερδίσουμε, ήταν η φράση με την οποία άρχισε την ομιλία του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, η οποία διεξήχθη νωρίτερα στη Βουλή.

«Η απόφαση του κ.Τσίπρα να θέσει σε αμφιβολία την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι το μεγάλο του λάθος που δε θα του το συγχωρέσει ούτε σήμερα ο ελληνικός λαός ούτε αύριο η ιστορία», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού και τόνισε ότι «θα πρέπει ήδη να προβληματίζεται που την απόφασή του έχουν χειροκροτήσει προς στιγμήν η Χρυσή Αυγή και βέβαια οι ΑΝΕΛ».

Στις τοποθετήσεις τους οι βουλευτές και τα στελέχη του Ποταμιού επιτέθηκαν με σκληρό τρόπο στις επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που όπως ειπώθηκε, θα οδηγήσουν τη χώρα στα βράχια.Ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας εκτίμησε ότι η επικοινωνιακή καταιγίδα του ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να στιγματίσει ως εχθρούς και προδότες όλους αυτούς που υπερασπίζονται την ευρωπαϊκή πορεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η ομάδα τεκμηρίωσης, αυτή τη στιγμή εάν γίνει δεκτή η καταστροφική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ως αποτέλεσμα να μην πληρωθούν τον Ιούλιο ούτε οι μισθοί ούτε οι συντάξεις. Είναι το δόγμα του Γιάνη Βαρουφάκη - όπως είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ορφανός -που είχε πεi ότι «οι Έλληνες θέλουν αξιοπρέπεια πριν από δουλειές και χρήματα», ενώ, όπως επισήμανε ο Γιώργος Μαυρωτάς, «οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν εκ του ασφαλούς καθώς έχουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και τις ιδέες τους στην Αθήνα. Ας τα επαναπατρίσουν τη Δευτέρα για να έχουν δικαίωμα να μιλάνε».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης - κλείνοντας τη συνεδρίαση - εμφανίστηκε σίγουρος για την επιτυχία του αγώνα υπέρ της Ευρώπης - όπως είπε - και κατέληξε λέγοντας ότι «είναι η ώρα να ηττηθούν μια για πάντα οι ακροδεξιοί και ακροαριστεροί λαϊκιστές, να τελειώνουμε με τις ψευδαισθήσεις που κρατούν τη χώρα καθηλωμένη στο χθες. Η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα συμφωνία με την Ευρώπη, μια συμφωνία ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης ώστε να κερδίζουν περισσότερα οι περισσότεροι».
Στη συνεδρίαση παρόντα ήταν και πολλά στελέχη του Ποταμιού.

Υπέρ του δημοψηφίσματος η Χρυσή Αυγή
Υπέρ του δημοψηφίσματος και κατά της πρότασης των εταίρων δήλωσε ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, σημειώνοντας ωστόσο ότι «το δημοψήφισμα έχει ήδη γίνει στις 25.1. Επρεπε εξ αρχής να καταγγείλετε το μνημόνιο».

«Η ΧΑ θα είναι συνεπής στην γραμμή κατά των μνημονίων. Εμείς δεν λέμε άλλα προεκλογικά και άλλα μετά τις εκλογές. Συμφωνούμε σε δημοψήφισμα με το οποίο πιστεύουμε ότι ο λαός θα απορρίψει την ιταμή πρόταση Ευρωπαίων» είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε δε ότι οποιαδήποτε συμφωνία υπογράψει η κυβέρνηση θα πρέπει να περιλαμβάνει διαγραφή χρεών.

«Η Ευρώπη είναι Ελληνική και όχι η Ελλάδα Ευρωπαϊκή» σημείωσε καταγγέλλοντας τους όρους και τον τρόπο λειτουργίας της ΕΕ.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news