facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Πρωθυπουργός Μάλτας: «Ανεύθυνη» η απόφαση του Τσίπρα να κάνει δημοψήφισμα

Ο Πρωθυπουργός της Μάλτας Joseph Muscat, δήλωσε σήμερα το πρωί ότι ενώ η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διεξάγει δημοψήφισμα για την προσφορά διάσωσης της ΕΕ είναι νόμιμη και προβλέψιμη, ο χρόνος που επέλεξε για την διεξαγωγή του είναι μια «ανεύθυνη» πράξη.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας Edward Scicluna χαρακτήρισε την χρονική στιγμή της απόφασης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με το πρόγραμμα διάσωσης της ως «έκπληξη».

«Όλοι ήξεραν πότε τελειώνει η προθεσμία, έτσι η χρονική στιγμή αποτελεί έκπληξη δεδομένου ότι καθώς οι διαπραγματευτικές συζητήσεις συνεχίζονταν, όλοι ανέμεναν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα ζητούσε έγκριση της πρότασης για την ύπαρξη συμφωνίας» ανέφερε χαρακτηριστικά στους Times της Μάλτας από τις Βρυξέλλες.

Ο κ. Scicluna πρόσθεσε, ότι είναι στο χέρι του Eurogroup να καθορίσει αν η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει ή θα της δοθεί παράταση μιας εβδομάδας του προγράμματος διάσωσης.
«Αυτή είναι μια πολιτική απόφαση που θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Eurogroup. Είμαι σε επαφή με τον Πρωθυπουργό για το θέμα» ανέφερε.

Ερωτηθείς αν η απόφαση αυτή του κ. Τσίπρα τον έχει εξοργίσει, απάντησε: «Δεν έχουμε άλλη δύναμη για να θυμώσουμε. Ήταν φανερό ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορούσε να συνεχίσει εντός Ευρωζώνης με την εντολή που έλαβε από τον ελληνικό λαό. Ήταν σαν να προσπαθεί να τετραγωνίσει τον κύκλο, αλλά το χρονοδιάγραμμα του δημοψηφίσματος είναι εκπληκτικό» κατέληξε.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news