facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Έσπειραν τον πανικό με την απόφαση για δημοψήφισμα

- Ουρές εκατοντάδων μέτρων στα ΑΤΜ 
- Η Alpha Bank διέκοψε τις συναλλαγές μέσω του web banking 
- Συνωστισμός και σε σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα 
- Εικόνες θρίλερ: Γιαγιά λιποθύμησε έξω από τράπεζα στη Σταδίου 
- Λούκα Κατσέλη: Η τροφοδοσία των ΑΤΜ γίνεται ομαλά από την Τράπεζα της Ελλάδος, όπου παρουσιάζονται προβλήματα αποκαθίστανται το γρηγορότερο δυνατόν

Σε απόλυτο πανικό βρίσκεται ο κόσμος μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στη χώρα.

Ελάχιστα λεπτά μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, το βράδυ της Παρασκευής, εκατοντάδες κόσμου έσπευσε στα ΑΤΜ προκειμένου να κάνει ανάληψη των χρημάτων του, με το φόβο ότι οι τράπεζες θα κλείσουν και θα ξεμείνει η χώρα από ρευστό.

Εικόνες θρίλερ διαδραματίζονται σήμερα το πρωί στο κέντρο. Μία συνταξιούχος δεν άντεξε στην τεράστια ουρά έξω από τράπεζα στη Σταδίου και λιποθύμησε!

Σε ολόκληρη τη χώρα υπάρχουν ατελείωτες ουρές στα ΑΤΜ. Οσο μάλιστα περνάει η ώρα οι ουρές μεγαλώνουν. Πολλά μηχανήματα αυτόματης ανάληψης δεν διαθέτουν πλέον χρήματα και οι πολίτες ψάχνουν από ΑΤΜ σε ΑΤΜ, προκειμένου να κάνουν ανάληψη. Η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:
"Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι η τροφοδοσία των ΑΤΜ γίνεται ομαλά από την Τράπεζα της Ελλάδος, και όπου παρουσιάζονται -σε μεμονωμένες περιπτώσεις- προβλήματα λόγω αυξημένων εκροών, αυτές αποκαθίστανται το γρηγορότερο δυνατόν."

Συνταξιούχος λιποθύμησε στην ουρά




Υπό τον φόβο και την ανασφάλεια, πολλοί πολίτες σπεύδουν από το πρωί τόσο σε σούπερ μάρκετ όσο και σε βενζινάδικα προκειμένου να προμηθευτούν τα απαραίτητα, μη ξέροντας πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η αύξηση της κίνησης που παρατηρείται είναι της τάξης του 30%. Σύμφωνα με πληροφορίες οι καταναλωτές έτρεξαν να ψωνίσουν όχι τα απολύτως απαραίτητα ως συνήθως, αλλά με προοπτική «πολιορκίας».

Η κίνηση στα πρατήρια καυσίμων είναι αυξημένη όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωποι των βενζινοπωλών. Τόσο οι βενζινοπώλες όσο και οι εταιρίες εμπορίας διαβεβαιώνουν, πάντως, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στον εφοδιασμό της αγοράς με καύσιμα και ότι όλες οι παραγγελίες που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα θα εκτελεστούν κανονικά. Ανέφεραν ότι "αν ένα πρατήριο ξεμείνει αυτό θα οφείλεται στην αυξημένη ζήτηση. Ωστόσο, πρόβλημα στον εφοδιασμό της αγοράς δεν υπάρχει".

Όπως μας ανέφεραν εργαζόμενοι απο βενζινάδικο στην Δροσιά «ήρθαμε να ανοίξουμε το μαγαζί στις 7 το πρωί και είχε ήδη 20 αυτοκίνητα στην σειρά...»



«Μου είπαν οτι η κίνηση αυτή δεν ειναι φυσιολογική, έχει περισσότερο κόσμο απο το φυσιολογικό» είπε στο protothema.gr πελάτης σούπερ μάρκετ της Δροσιάς.

Ένας ηλικιωμένος κύριος, δε, φεύγοντας χωρίς να ψωνίσει εμφανώς ενοχλημένος απο την κατάσταση είπε στο protothema.gr «γιατί να ψωνίσω, τι συμβαίνει; Δεν μπορώ εγώ τώρα να περιμένω. Έχει κόσμο μέσα».




















Χαμός σε υποκατάστημα εθνικης τράπεζας Φιλολάου Άγιος Αρτέμιος

Μαρτυρίες πολιτών

Ο κ. Φράνκο σηκώθηκε σήμερα νωρίς το πρωί όπως λέει στο «protothema,gr» με την ελπίδα να προλάβει να κάνει ανάληψη μετρητών από το ΑΤΜ της γειτονιάς του αλλά... όπως έβαλε την κάρτα αναλήψεων έτσι την πήρε πίσω, αφού το μηχάνημα όσο και αν εκείνος προσπάθησε αρνιόταν να του δώσει χρήματα αφού... είχε αδειάσει πριν λίγες ώρες.










"Έχω κάτω από 1000 ευρώ στην τράπεζα δεν έχω τρομοκρατηθεί δεν είμαι από αυτούς που τρέξανε να πάνε να βγάλουν χρήματα δεν πιστεύω ότι θα συμβεί κάτι κακό", λέει ο 38χρονος Παναγιώτης ο οποίος εργάζεται ως οδηγός ταξί.







«Θα σηκώσω όσα μου επιτρέπει η τράπεζα. Δε χαίρομαι με την απόφαση Τσίπρα. Όλοι οι πολιτικοί φταίνε που μας έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση. Ποιος λαός να αποφασίσει όταν τον έχουν φτάσει εδώ που τον έχουν φτάσει;», λέει στο protothema.gr πολίτης που μαζί με τη σύζυγό του έσπευσαν να σηκώσουν χρήματα, φοβούμενοι μήπως γίνει και στην Ελλάδα ό,τι και στην Κύπρο. 






Με τον ρυθμό που γίνονται οι αναλήψεις φαίνεται πως πολύ σύντομα τα ΑΤΜ θα έχουν στερεύσει. 

Την ίδια ώρα η Alpha Bank διέκοψε τις συναλλαγές μέσω του web banking μέχρι και την Κυριακή.



Σημειώνεται ότι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχουν συνάντηση σήμερα, Σάββατο, με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, για το θέμα της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών. 
























 

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news