facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Μπαμπινιώτης: «Θα ψηφίσω "ΝΑΙ" στο δημοψήφισμα»

«Θα ψηφίσω “ΝΑΙ” στο δημοψήφισμα», δήλωσε ο καθηγητής Γλωσσολογίας. Γιώργος Μπαμπινιώτης, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία εθνική απόφαση. η οποία θα σφραγίσει την ύπαρξη και το μέλλον της Ελλάδας για πολλά χρόνια ή και οριστικά.

«Δίδασκα πάντοτε τους φοιτητές μου, υποστήριζα πάντοτε στις ομιλίες μου, έγραφα πάντοτε στα κείμενά μου ότι η Ευρώπη και ως ονομασία (η έχουσα «εὐρεῖς ὦπας», μεγάλα μάτια) και ως πολιτισμός και ως πολιτική οντότητα έχει εγγενή ιστορική και ιδρυτική σχέση με την Ελλάδα, τους Έλληνες και τον Ελληνισμό. Αυτό μού υπαγορεύει συνειδησιακά ότι δεν μπορώ να φανταστώ - ούτε να ανεχθώ - ως ευρωπαίος πολίτης την πατρίδα μου, τα παιδιά μας, τη ζωή μας, την ταυτότητά μας, την ύπαρξή μας εκτός Ευρώπης - χωρίς να ωραιοποιώ ή να εξιδανικεύω την Ευρώπη και ιδίως τους πολιτικούς και τις πολιτικές της», αναφέρει.

Αναφέρεται στη συνείδηση της «ευρωπαϊκής ιθαγένειας» η οποία τον οδηγεί να δηλώσει ότι θα ψηφίσει «να παραμείνει η χώρα μας στην Ευρώπη και στο ευρωπαϊκό νόμισμα», διαμηνύοντας ότι κάθε απουσία θα είναι αισθητή και κάθε σιωπή θα είναι εκκωφαντική.

«Θεωρώ όμως ότι αυτή η ώρα είναι ώρα εθνικής ευθύνης, κατά την οποία διακυβεύονται τα πάντα. Δεν ψηφίζουμε κόμματα. Ψηφίζουμε πατρίδα. Ψηφίζουμε ζωτικό χώρο, ψηφίζουμε σε ποιον πολιτισμό και με ποιους εταίρους θέλουμε να είμαστε. Αυτόν τον αδιαπραγμάτευτο εθνικό στόχο ας τον επιτελέσει όποιο κόμμα και όποια κυβέρνηση», σημειώνει ο κ. Μπαμπινιώτης.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news