facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Παυλόπουλος: Αδιαπραγμάτευτη η θέση της Ελλάδας σε Ευρώπη και ευρώ

«Η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτη και αυτό που προέχει ιδίως σήμερα είναι να επιτευχθεί συμφωνία, η οποία θα επιτρέψει σήμερα η Ελλάδα να ξαναμπεί στον δρόμο, ο οποίος της επιτρέπει να φθάσει εκεί που πραγματικά της ανήκει» επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του σήμερα το απόγευμα με το προεδρείο της ΚΕΔΕ στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μάλιστα, σημείωσε ότι «προς αυτή την κατεύθυνση κάνω αυτό που μου ανήκει, σύμφωνα με το Σύνταγμα και, όπως έχω πει πολλές φορές, στα όρια του Συντάγματος».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης παρέδωσε το ψήφισμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, σημειώνοντας, «εάν είναι δυνατόν να μην πάμε σε δημοψήφισμα μέσα από ένα καλό διαπραγματευτικό έργο, έστω και την τελευταία στιγμή». Ωστόσο, δήλωσε ότι εάν πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα, «εμείς ως Αυτοδιοίκηση θα κάνουμε ότι μπορούμε για την διεκπεραίωσή του» και πρόσθεσε ότι ως ΚΕΔΕ αποφασίσαμε να πούμε «ναι» στην παραμονή της Ελλάδος μέσα από διαδικασίες που πιστεύουμε ότι είναι πιο σίγουρες για να παραμείνουμε στην Ευρώπη.

Ο κ. Παυλόπουλος είχε επίσης συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, κατά την οποία δήλωσε: «Η θέση μου είναι αμετακίνητη: Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τεθεί εν κινδύνω η πορεία της χώρας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη. Πολλώ μάλλον σε ό,τι αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεύτερου βαθμού. Γιατί είναι γνωστό ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεύτερου βαθμού είναι βασικός πυλώνας ως προς την αξιοποίηση όλων των ευρωπαϊκών κονδυλίων και ιδίως του ΕΣΠΑ. Υπ’ αυτές τις προϋποθέσεις λοιπόν είμαι αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια την οποία κάνετε. Και αυτό είναι αυτονόητο χρέος μου απέναντι και στην Πολιτεία αλλά και στο δεύτερο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κ.Αγοραστός δήλωσε: «Κύριε Πρόεδρε, ερχόμαστε μετά από μία συνεδρίαση που είχαμε ως όργανο να σας δώσουμε την απόφασή μας η οποία εκφράζει και μεταφέρει την αγωνία των συμπολιτών μας να επιστρέψει η χώρα μας και οι οικογένειές τους στην κανονικότητα και σε μια φυσιολογική ζωή. Να σας πούμε την αγωνία μας για το σταμάτημα όλων των έργων που σημαίνει αύξηση της ανεργίας και εθνικό ναυάγιο σε ό,τι αφορά την Εθνική οικονομία. Αλλά ταυτόχρονα και την αγωνία μας για την ενότητα. Μέλημά μας είναι η Ελλάδα να μείνει ενωμένη, να μείνει στην Ευρώπη, να μείνει στο ευρώ. Και να μην φτάσουμε σε διχαστικά διλήμματα.»

Το προεδρείο της ΕΝΠΕ είχε επίσης συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού.

«Εμείς θέλουμε την Ελλάδα ενωμένη. Θέλουμε να μείνει στο ευρώ. Θέλουμε να μείνει στην Ευρώπη. Και οπωσδήποτε θέλουμε συνεννόηση της κυβέρνησης, όλων των πολιτικών δυνάμεων, των ευρωπαϊκών θεσμών, ούτως ώστε μέσα από συνεργασία και συνέργεια να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες για να μην δημιουργηθεί μια κατάσταση ανεξέλεγκτη στη χώρα», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Θέλουμε η χώρα μας να μην ξαναζήσει εθνικό διχασμό και θέλουμε οπωσδήποτε να μεταφέρουμε την αγωνία των συνανθρώπων μας για επιστροφή στην κανονικότητα και στην ομαλότητα», πρόσθεσε.

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news