facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Μέρκελ: Δεν υπάρχει βάση για συμφωνία - Ολάντ: Συμφωνία σε μερικές μέρες

Την αισιοδοξία για εξεύρεση λύσης στο ελληνικό ζήτημα δεν δείχνει να συμμερίζεται η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης, η κυρία Μέρκελ είπε ότι η σημερινή σύνοδος των ηγετών της ευρωζώνης θα είναι μόνο συμβουλευτική, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει βάση για να πάρουν οι πιστωτές της Ελλάδας μια απόφαση σήμερα.

«Μετά τη συνάντηση του Eurogroup δεν υπάρχει βάση για κάποια απόφαση, άρα αυτή θα είναι μια συμβουλευτική σύνοδος» είπε χαρακτηριστικά η «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας.

Αντίθετα, αισιόδοξος για τις προοπτικές επίτευξης συμφωνίας εμφανίστηκε κατά την άφιξή του στη σύνοδο ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

Ο ίδιος δήλωσε ότι «δεν θα υπάρξει επίσημη απόφαση απόψε», εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα η σημερινή έκτακτη συνεδρίαση να χαράξει το δρόμο για μία συμφωνία το συντομότερο δυνατό.

«Η Ελλάδα ανέλαβε τις ευθύνες της, και τώρα πρέπει να δούμε τη νέα πρόταση» πρόσθεσε ο κ. Ολάντ. Μάλιστα, επισήμανε πως έχει σημειωθεί πρόοδος τις τελευταίες δύο ημέρες και ώρες.

Βέβαια, πρόσθεσε πως υπάρχουν ακόμα τεχνικές λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά μια βιώσιμη λύση και συμπλήρωσε ότι η Γαλλία θέλει μία διαρκή και σφαρική συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα.

«Θα χρειαστούμε μερικές ημέρες ακόμα, αλλά θα φτάσουμε σε συμφωνία» είπε με βεβαιότητα ο πρόεδρος της Γαλλίας.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news