facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Επεισόδιο τώρα στη Βουλή, γιατί η κυρία Κωνσταντοπούλου προεδρεύει ενώ απαγορεύεται από τον Κανονισμό

Η πρόταση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα σέρνει την Ελλάδα έξω από την Ευρωζώνη, δήλωσε ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την τεταμένη συζήτηση στη Βουλή.

Η ομιλία του διακόπηκε ωστόσο έπειτα από «εξέγερση» των βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι κάλεσαν την Ζωή Κωνσταντοπούλου να κατέβει από τα έδρανα, υποστηρίζοντας ότι ο κανονισμός της απαγορεύει να μιλά ως βουλευτής και ταυτόχρονα να προεδρεύει της Βουλής.

Ο κ. Σαμαράς κατέβηκε λίγο αργότερα από το βήμα της Βουλής.

Λίγο πριν αποχωρήσει ο κ. Σαμαράς απευθύνθηκε προς τον Αλέξη Τσίπρα ζητώντας του να μαζέψει την πρόεδρο της Βουλής. Δεν είναι πρόεδρος της Βουλής αλλά πρόεδρος κόμματος, είπε χαρακτηριστικά

Αποχώρησε η Νέα Δημοκρατία

Το πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος, είπε ο κ. Σαμαράς, δεν είναι αν θα επιλέξουμε ανάμεσα στην πρόταση της κυβέρνησης και την πρόταση των δανειστών, αλλά αν θα πούμε «ναι» ή «όχι» στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και το ευρώ.

Τόνισε ακόμα ότι το δημοψήφισμα αφορά μια πρόταση «που δεν υπάρχει πια».

«Αποτύχατε δραματικά και με πάταγο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι αθετεί τις προεκλογικές υποσχέσεις της, καθώς αντί να προσφέρει 11 δισ. ευρώ σε παροχές, όπως είχε υποσχεθεί, προτείνει μέτρα 8 δισ.

Τα μέτρα που περιλαμβάνει η τελευταία πρόταση της κυβέρνησης προβλέπουν οκτώ φορές περισσότερα μέτρα από το «mail Χαρδούβελη», είπε ο κ. Σαμαράς.

Υποστήριξε ακόμα ότι η κυβέρνηση «ικανοποίησε όλες τις απαιτήσεις των δανειστών».

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news