facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Ντεϊσελμπλούμ: «Είμαστε μακριά από συμφωνία με την Ελλάδα - η πρόοδος είναι ανεπαρκής»

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ δήλωσε το απόγευμα της Τρίτης ότι «μια συμφωνία με την Ελλάδα δεν είναι θεωρητικά δυνατή αυτή την εβδομάδα».

Και ενώ, ως φαίνεται, είναι έτοιμο το «σχέδιο-τελεσίγραφο» στο οποίο συμφώνησαν Μέρκελ, Ολάντ, Λαγκάρντ, Ντράγκι, Γιούνκερ κατά τη χθεσινή τους συνάντηση, ο επικεφαλής του Eurogroup αναφερόμενος στο ελληνικό ζήτημα επανέλαβε πως «είμαστε ακόμη μακριά από συμφωνία με την Ελλάδα».

Μιλώντας στο ολλανδικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL, τόνισε ότι η πρόοδος από την ελληνική πλευρά είναι «αργή και ανεπαρκής».

«Δεν έχουμε συγκλίνει επαρκώς (στις διαπραγματεύσεις), αυτό είναι το συμπέρασμά μας», είπε και συμπλήρωσε: «ο χρόνος πιέζει».

Ο Γερούν Ντεϊσελμπλούμ διαβεβαίωσε ότι αν και οι θεσμοί είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε συμβιβασμούς για το είδος των μέτρων θα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή, δεν τίθεται ζήτημα αμφισβήτησης της έκτασης των μεταρρυθμίσεων.

«Δεν μπορούμε να συναντηθούμε στα μισά του δρόμου, το συνολικό πακέτο πρέπει να είναι φερέγγυο», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ευρωομάδας.

Ο Ντεϊσελμπλούμ δεν συμμετείχε στην πενταμερή στο Βερολίνο, ωστόσο η εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι ενημερώθηκε για το τι συζητήθηκε.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news