facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Ντάισελμπλουμ: Ακόμα και μετά το «ναι» του λαού, ελάχιστη είναι η αξιοπιστία

Ολοκληρώθηκε το Eurogroup και οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης απέρριψαν την ελληνική πρόταση για παράταση του προγράμματος, το οποίο λήγει στις 30/06, ενώ  μετά το βράδυ της Τρίτης δεν υπάρχει προσφορά.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο διπλωμάτη, ήταν έτοιμοι να δώσουν καλύτερη προσφορά στην Ελλάδα όσον αφορά το ΕΚΑΣ, και τον ΦΠΑ στα νησιά. 

Όπως είπε, η Αθήνα παρουσίασε την πρόταση ως τελεσίγραφο, ενώ ο Γιούνκερ έχει πει ότι δεν υπάρχουν τελεσίγραφα και το βράδυ μιλούν για δημοψήφισμα.

Ντάισελμπλουμ: Το πρόγραμμα εκπνέει την Τρίτη το βράδυ
Όσο και αν είναι λυπηρό το πρόγραμμα εκπνέει την Τρίτη 30 Ιουνίου το βράδυ και ακόμα και μετά το «ναι» του λαού, ελάχιστη είναι η αξιοπιστία, σχολίασε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στη συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη του Eurogroup 

Ήταν αρνητική έκπληξη η απόφαση της Ελλάδας. Είχα πει ότι οι πόρτες ήταν ανοικτές, να συνεχίσουμε τις συζητήσεις. Αυτό συνέβη μέχρι χθες το βράδυ που ανακλήθηκαν οι Ελληνες αντιπρόσωποι και σταμάτησαν οι συζητήσεις, δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. 

Οι προτάσεις είχαν προσφέρει μέγιστη ευελιξία στην Ελλάδα. Δόθηκε στην Ελλάδα η δυνατότητα να υπάρξει αντιπρόταση από την ελληνική πλευρά

Θεώρησε ότι είναι άδικο να δίνονται αυτές οι προτάσεις στον ελληνικό λαό με αρνητική εισήγηση. Το πρόγραμμα θα λήξει στις 30 Ιουνίου, οπότε ήταν η τελευταία ημέρα για να υπάρξει συμφωνία.



Οι υπουργοί θα συνεχίσουν να συνεδριάζουν για να εξασφαλίσουμε τη σταθερότητα του ευρώ.

Απαντώντας σε ερώτηση τι θα γίνει αν το δημοψήφισμα πει «ναι» απάντησε ότι ο Γ. Βαρουφάκης δήλωσε πως θα εφαρμοστεί άμεσα το πρόγραμμα. Ακόμα και έτσι όμως σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι αρνητική και έτσι υπάρχει σοβαρό ζήτημα για την αξιοπιστία.

Oπως είπε ακόμα και αν ξεπερνιούνταν τα προβλήματα οι πιθανότητες να πάρει η χώρα καλύτερη προσφορά είναι εξαιρετικά δύσκολο.




Το ελληνικό κοινοβούλιο πρέπει να ενημερωθεί για την ουσία της πρότασης και να πάρει σωστή απόφαση είπε. 

Αρνήθηκε να απαντήσει τι θα κάνει η ΕΚΤ και παρέπεμψε στο διοικητικό συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας.

Οι υπουργοί θα συνεχίσουν να συνεδριάζουν για να εξασφαλίσουμε τη σταθερότητα του ευρώ. «Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι απαιτείται για να ενισχύσουμε την αξιοπιστία του ευρώ», είπε. Στη συζήτηση δεν θα βρίσκεται ο Γ. Βαρουφάκης.


real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news