facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Ο Τσίπρας πιστεύει ότι την τελευταία στιγμή οι δανειστές «θα στρίψουν το τιμόνι»

Την πεποίθησή του ότι οι Ευρωπαίοι δανειστές «θα στρίψουν το τιμόνι» προκειμένου να αποφευχθεί η σύγκρουση που θα σηματοδοτήσει ρήξη με την ελληνική πλευρά και ενδεχομένως έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη μεταφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανθρώπους με τους οποίους συνομιλεί τις τελευταίες μέρες.

Μετά το ναυάγιο στις συνομιλίες που επισημοποιήθηκε την Κυριακή, όταν οι εκπρόσωποι των δανειστών αρνήθηκαν να διαπραγματευθούν με τους απεσταλμένους του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός φαίνεται ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να έρθει σε συνεννόηση με τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας προκειμένου να επιχειρήσει να έρθει σε συμφωνία με τους δανειστές έχοντας το εσωτερικό μέτωπο αρραγές.

Συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα λένε ότι ο πρωθυπουργός σκέφτεται να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ώστε να συζητηθούν τα τελευταία δεδομένα και να χαραχθεί η τακτική που θα ακολουθήσει η ελληνική πλευρά στο πλαίσιο της απόφασης για παραμονή της χώρας εντός της Ευρωζώνης.

Αν και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Φίλης, τις τελευταίες μέρες επαναλαμβάνουν στερεότυπα ότι όποια συμφωνία επιτευχθεί θα στηριχθεί από τους βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης στη Βουλή, σε περίπτωση που επιτευχθεί βιώσιμος συμβιβασμός ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται αποφασισμένος να φερθεί «σκληρά» στο κόμμα του προκειμένου να διασφαλιστεί η υπερψήφιση της συμφωνίας από τη Βουλή και στη συνέχεια η εφαρμογή της από την κυβέρνηση.

Στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 14:00 το μεσημέρι της Τρίτης, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την ομιλία του θα δώσει ένα σαφές στίγμα των προθέσεών του για το πώς θα χειριστεί την κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματός του με σκοπό να πετύχει την ευθυγράμμιση των βουλευτών του με την στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνησή του. Η ομιλία του κ. Τσίπρα αναμένεται να μεταδοθεί σε απ' ευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ.

Θέλοντας πάντως να δείξουν την αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού να μην συνθηκολογήσει άνευ όρων στις απαιτήσεις των δανειστών, συνομιλητές του κ. Τσίπρα σημειώνουν ότι ο επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης μοιάζει να φλερτάρει με τον γκρεμό και ενοεί απολύτως όσα δημοσίως δηλώνει περί της αναγκαιότητας οι δανειστές να προσχωρήσουν στον ρεαλισμό αντιλαμβανόμενοι ότι με τις υποχωρήσεις που έχει ήδη κάνει η ελληνική κυβέρνηση θέλει να δείξει την ειλικρινή της επιθυμία για λύση.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news