facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Φίλης για την αύξηση στον ΦΠΑ: Δηλαδή πόσα μακαρόνια τρώει ο κόσμος;

Σάλο προκαλεί η προκλητική δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή Νίκου Φίλη ο οποίος ερωτηθείς στον Σκάι για την αύξηση του ΦΠΑ στα συσκευασμένα τρόφιμα και συγκεκριμένα στο πακέτο μακαρόνια από το 13% στο 23%, διερωτήθηκε: "Δηλαδή, πόσα μακαρόνια τρώει ο κόσμος, για να βγάλουμε την αύξηση 10% στις δαπάνες του;".

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησε τους υπολογισμούς και τόνισε πως πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν θα περάσει στο λεγόμενο «καλάθι της νοικοκυράς».

Και συνέχισε: «Το 10% είναι έξι λεπτά το πακέτο τα μακαρόνια. Γι' αυτό συζητάμε. Συζητάμε για έξι λεπτά, έξι σεντς το πακέτο τα μακαρόνια; Αυτό κουβεντιάζουμε, όταν μιλάμε σοβαρά πολιτικά; Τέτοια προπαγάνδα γίνεται, τα έξι λεπτά για τα μακαρόνια και όχι τα λεφτά που θα έρθουν με την αναδιανομή με το φόρο στους πλούσιους».

Όσον αφορά στο πως θα φορολογηθούν οι πλούσιοι, ο Νίκος Φίλης είπε ότι "θα φορολογηθούν με βάση τα εισοδήματα του '14. Το '15 θα δούμε τι θα γίνει".

"Ας αφήσει τα σάπια η Λαγκάρντ" είπε επίσης, αναφερόμενη στη στάση του ΔΝΤ κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ενώ μίλησε για "παπαγαλάκια στην Ελλάδα, που υιοθετούν την πολιτική του ΔΝΤ".

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news