facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Θέλουμε διάλογο για το χρέος, όχι εκβιασμούς

«Αυτό που ζητάμε είναι ένας ειλικρινής διάλογος για το δημόσιο χρέος και όχι συζητήσεις στο πλαίσιο εκβιασμού», το μήνυμα της Προέδρου της Βουλής προς τους πιστωτές της Ελλάδας.

Σε συνέντευξή της στο βρετανικό δίκτυο Channel 4, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε πως η Επιτροπή Αλήθειας για το χρέος «έχει πλέον αποδείξει ότι το χρέος είναι παράνομο, απεχθές και μη βιώσιμο». Παράλληλα, απέρριψε τους ισχυρισμούς των δανειστών ότι η Αθήνα εκβιάζει την Ευρώπη με την απειλή του Grexit.

«Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να υπερασπιστεί το δικαίωμα του λαού να επιλέξει μια άλλη πολιτική. Στόχος της είναι να υπηρετήσει τη δημοκρατική εντολή που έλαβε» είπε, προσθέτοντας:

«Ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει πάρα πολύ λόγω των παράνομων συμφωνιών που κατά βάση υπαγορεύτηκαν από το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της η Ζωή Κωνσταντοπούλου άσκησε κριτική στη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ («για να συνεχιστεί ο διάλογος με την Ελλάδα πρέπει να υπάρχουν ενήλικες στο δωμάτιο»), λέγοντας πως «οι Έλληνες δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως λαός εφήβων που θα πρέπει να υπακούουν κυβερνήσεις ενηλίκων».

«Πιστεύω πως αυτή είναι μια πολύ προβληματική δήλωση» κατέληξε.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news