facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Μοσκοβισί: Το πρόβλημα δεν είναι ο ΦΠΑ αλλά το πολιτικοοικονομικό σύστημα

Η Ελλάδα πρέπει να μεταρρυθμίσει το πολιτικοοικονομικό σύστημά της γιατί δεν ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα, ανέφερε ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί μιλώντας την Τρίτη στην Ολομέλεια της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, παρουσία και της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά.

Ο Γάλλος Επίτροπος, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές, επισήμανε ότι συχνά τα ζητήματα που απασχολούν τα μέσα ενημέρωσης, όπως π.χ. το ύψος του ΦΠΑ, είναι μόνον η φανερή πλευρά του παγόβουνου και ότι οι αλλαγές που συζητούνται αφορούν ευρύτερα τον τρόπο λειτουργίας της ελληνικής οικονομίας, της δημόσιας διοίκησης, της δικαιοσύνης κ.ά.

Σε ό,τι αφορά το ελληνικό δημόσιο χρέος ο Επίτροπος είπε ότι δεν αναμένει σημαντικές αποφάσεις στις Βρυξέλλες, και πως η σχετική συζήτηση θα γίνει, αφού οι χώρες της Ευρωζώνης πεισθούν για την αποφασιστικότητα των ελληνικών αρχών να υιοθετήσουν και να εφαρμόσουν διαρθρωτικές αλλαγές.

Ο Επίτροπος ανέφερε ακόμη, ότι προς το παρόν χρειάζεται μια παράταση της υφιστάμενης δανειακής σύμβασης και πως περί τον Σεπτέμβριο θα κληθεί η Ευρωζώνη να λάβει αποφάσεις για το αν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, ή κάτι άλλο.

Οι Βρυξέλλες αναμένουν από την Βουλή των Ελλήνων να υπερψηφίσει την συμφωνία όταν αυτή υιοθετηθεί, και από την ελληνική κυβέρνηση να την εφαρμόσει, σημείωσε ο κ. Μοσκοβισί. «Το βασικό ζητούμενο για την Ελλάδα είναι να ανακτήσει τη διεθνή εμπιστοσύνη» είπε ο Επίτροπος καλώντας ταυτόχρονα την ελληνική κεντροαριστερά, να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις.

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news