facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Καμμένος: Αλλάζουν όλα εάν οι δανειστές δεχθούν την πρότασή μας

Τη θέση ότι «αλλάζουν όλα», σε σχέση με το δημοψήφισμα, εάν οι θεσμοί αποδεχθούν την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης στο προγραμματισμένο για σήμερα, Σάββατο, Eurogroup, εξέφρασε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στο Mega εν μέσω των καταιγιστικών εξελίξεων μετά την προαναγγελία του δημοψηφίσματος από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Καμμένος ανέφερε:

«Έχουν στα χέρια τους μια ελληνική πρόταση που είναι στα πλαίσια της λογικής και που μπορεί να αντέξει ο ελληνικός λαός. Μπορούν να πουν σήμερα το μεσημέρι ότι δέχονται την πρόταση την ελληνική και να προχωρήσουμε μαζί» πρόσθεσε, ενώ για τις διαπραγματεύσεις είπε:
«Τρεις μέρες έχει να κοιμηθεί ο πρωθυπουργός, στις 02:00 τελειώναμε και έμπαινε μέσα ο Σόιμπλε λέγοντας ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά και δεν υπάρχει λόγος να χαλάσει η συμφωνία και στις 05:00 στα τεχνικά κλιμάκια έλεγαν ότι θα πρέπει να διαλύσουμε τον ελληνικό τουρισμό».

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι δεν κινδυνεύει η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και πως το διακύβευμα δεν είναι η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

«Δεν θα δεχθούμε τον εξευτελισμό του έθνους, την εξαθλίωση των Ελλήνων» είπε, σημειώνοντας: «Ελπίζω ότι υπάρχουν φωνές στην ΕΕ που δεν ακολουθούν τη γραμμή Σόιμπλε, ότι πρέπει να εξαθλιώσουμε τον ελληνικό λαό».

«Τα τελεσίγραφα δεν ανήκουν στη δημοκρατική Ευρώπη» συνέχισε και υποστήριξε πως κινδυνολογούν όσοι μιλούν για κλειστές τράπεζες. «Δεν υπάρχουν εκβιασμοί, οι τράπεζες δεν θα κλείσουν» ανέφερε.

«Ακόμα και η προσπάθεια να μετατρέψουν δημοκρατικό δημοψήφισμα που έχει απόλυτα σαφή χαρακτήρα και ερώτημα σε άλλο δημοψήφισμα δείχνει ότι δεν αντέχουν τη δημοκρατία και το διάλογο» τόνισε.

Όσον αφορά στην καταβολή της δόσης για το ΔΝΤ, ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν μπορεί να πληρωθεί από τη στιγμή που οι δανειστές δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις δανειακές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί.

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news