facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Στον “αέρα” οι μπλοκάκηδες – Δεν συμπεριελήφθη η ρύθμιση στο μίνι φορολογικό

Κενό γράμμα αποδείχθηκαν οι υποσχέσεις του υπουργείου Οικονομικών για την προστασία των “μπλοκάκηδων” από την υπερφορολόγηση. Και αυτό καθώς η αναπλ. υπ. Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη δεν συμπεριέλαβε τη σχετική διάταξη ούτε στο μίνι φορολογικό.

Το πρόβλημα αφορά όσους έχουν εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και εισόδημα από «μπλοκάκι», οι οποίοι ενώ πέρυσι είχαν τη δυνατότητα να φορολογηθούν με την κλίμακα των μισθωτών για το σύνολο του εισοδήματος τους και έτσι να καλυφθούν από το έμμεσο αφορολόγητο των 9.550 ευρώ, φέτος φορολογηθούν με 26% από το πρώτο ευρώ.

Η στρέβλωση οφείλεται σε διάταξη του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, η οποία διορθώθηκε μόνο προσωρινά την περυσινή χρονιά και όλοι περίμεναν ανάλογη κάλυψη, με ανάλογη διάταξη και φέτος.

Για παράδειγμα εργαζόμενος που έχει εισόδημα 12.000 ευρώ από μισθωτή εργασία και 5.000 ευρώ από «μπλοκάκι», πέρσι φορολογήθηκε για το σύνολο των 17.000 ευρώ ως μισθωτός, με αποτέλεσμα να έχει την έκπτωση των 2.100 ευρώ για το συνολικό εισόδημα και τελικά να πληρώσει φόρο 1.640 ευρώ. Φέτος, όμως, θα φορολογηθεί με την κλίμακα των μισθωτών μόνο για το εισόδημα των 12.000 ευρώ, στο οποίο αντιστοιχεί φόρος 540 ευρώ, ενώ για τις 5.000 ευρώ θα πληρώσει φόρο 26% από το πρώτο ευρώ, άρα 1.300 ευρώ. Έτσι συνολικά ο φετινός του φόρος θα είναι 1.840 ευρώ, δηλαδή 200 ευρώ μεγαλύτερος από πέρυσι.

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news