facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Ντάισελμπλουμ: Το ζήτημα του χρέους είναι πολύπλοκο- Οι Ελληνες το υποτιμούν

«Δεν συμφωνούμε απολύτως με την Ελλάδα για το τι πρέπει να συμβεί μέχρι το τέλος Ιουνίου» δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, τονίζοντας ότι η ελληνική πρόταση θα πρέπει να ανταποκρίνεται στα όσα ζητούν οι δανειστές.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ εμφανίστηκε να υποβαθμίζει την αισιοδοξία της κυβέρνησης της Ελλάδας για την επίτευξη πολύ σύντομα μιας συμφωνίας της Αθήνας με τους διεθνείς πιστωτές της, υποστηρίζοντας ότι μέχρι τώρα η ελληνική πλευρά "υποτιμά την περιπλοκότητα" των μέτρων που ζητεί ο ίδιος ώστε να αναζωογονηθεί η οικονομία της και να γίνει το ελληνικό χρέος βιώσιμο.

Ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, παραδέχθηκε ότι ακόμη δεν έχει λάβει γνώση των νέων προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης, επέμεινε όμως ότι δεν θα καταστεί δυνατή μια συμφωνία παρά μόνον εάν οι προτάσεις αυτές είναι "σοβαρές".

"Βλέπω πολλή αισιοδοξία στην ελληνική πλευρά, και αυτό υποτιμά την πολυπλοκότητα αυτού το οποίο της ζητείται: να βάλει ξανά τον προϋπολογισμό της σε τάξη και την οικονομία στις ράγες", είπε ο Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ιδιωτικό ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL.

"Αυτό απαιτεί (σ.σ. να ληφθούν) μέτρα στα οποία μέχρι τώρα έλεγαν όχι", συνέχισε ο Ντάισελμπλουμ και υπογράμμισε: "μένει να φανεί εάν είναι δυνατόν να επιλυθούν όλα αυτά σε τόσο βραχύ χρονικό διάστημα".

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news