facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Χωρίς αποτέλεσμα η τετραμερής: Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η εξάωρη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής των θεσμών, στις Βρυξέλλες. Κυβερνητικές πηγές δήλωσαν ότι στη συνάντηση οι δυό πλευρές συμφώνησαν ότι διαφωνούν, ωστόσο πρόσθεσαν ότι οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν απόψε, μετά τη σύνοδο του Eurogroup και δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί μια νέα συνεδρίαση του συμβουλίου αύριο Πέμπτη, πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Η ελληνική πλευρά αδυνατεί να συμφωνήσει στην κατεύθυνση που κινείται η νέα πρόταση που κατέθεσαν σήμερα οι θεσμοί, τονίζουν κυβερνητικές πηγές, επισημαίνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να έχει μια νέα συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά τις 12.30 τα μεσάνυχτα.

Πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν ότι "η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης προσήλθε στη σημερινή διαπραγμάτευση με βάση το κείμενο της πρότασης, το οποίο οι θεσμοί είχαν αποδεχτεί ως βάση συζήτησης τη Δευτέρα".

Αναφέρουν επίσης ότι "οι θεσμοί, από την πλευρά τους, κατέθεσαν νέα πρόταση, η οποία μεταφέρει τα βάρη σε μισθωτούς και συνταξιούχους με τρόπο κοινωνικά άδικο, ενώ την ίδια στιγμή πρότειναν μέτρα ώστε να αποφευχθεί η αύξηση των βαρών στους έχοντες".

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι "η ελληνική πλευρά αδυνατεί να συμφωνήσει σε μια τέτοια κατεύθυνση" και προσθέτουν ότι "οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα".

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές δεν αποκλείουν να πραγματοποιηθεί μια νέα συνεδρίαση του Eurogroup αύριο, πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι και την διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ κράτησε πάνω από έξι ώρες. Ο πρωθυπουργός αποχώρησε αργά το απόγευμα από το κτίριο της Κομισιόν χωρίς να κάνει δηλώσεις.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news