facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Κουτσούμπας: Ο λαός να πει το μεγάλο «όχι»

«Ο λαός πρέπει να πει το μεγάλο "όχι" στη συμφωνία, "όχι" στη συνεχή χρεοκοπία του ελληνικού λαού, "όχι" στα κόμματα του ευρωμονόδρομου και της καπιταλιστικής εξουσίας. Να βάλει πλώρη για τη δική του πραγματική εξουσία. Με το ΚΚΕ να αντιπαλέψει, να μπλοκάρει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, στο δρόμο, στους χώρους δουλειάς» ήταν το μήνυμα του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο συλλαλητήριο του κόμματος στο Σύνταγμα.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο εκλογών προειδοποιώντας ότι θα ασκηθούν εκβιασμοί και διλήμματα, για να κάνουν το λαό συνένοχο των αντιλαϊκών συμφωνιών και κάλεσε το λαό να δυναμώσει το ΚΚΕ.

Ο γγ του ΚΚΕ υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση καπηλευόμενος τα εργατικά λαϊκά αιτήματα και τώρα προσπαθεί να κοροϊδέψει και πάλι το λαό, διαστρεβλώνοντας και ερμηνεύοντας την ψήφο του λαού όπως τον συμφέρει» και κάλεσε τους πολίτες να απορρίψουν τις προτάσεις των δανειστών –των τριών θεσμών και τις προτάσεις της κυβέρνησης Τσίπρα των 47 + 8 σελίδων, «γιατί η μία είναι πιο βάρβαρη από την άλλη, πραγματική καρμανιόλα για το λαό».

Αναφερόμενος στις εμπλοκές των διαπραγματεύσεων είπε ότι η βάση τους δεν αφορά στα διάφορα «ισοδύναμα» των αντιλαϊκών μέτρων στα οποία «μπορούν να βρουν άκρη», αλλά στις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν εντός της ΕΕ για το μείγμα αστικής διαχείρισης και για την πορεία εξέλιξης της Ευρωζώνης, στις γεωστρατηγικές αντιθέσεις και ανταγωνισμούς ΕΕ - ΗΠΑ και στην πίεση για εξασφάλιση περισσότερων οικονομικών και πολιτικών εγγυήσεων από την ελληνική κυβέρνηση.

Ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση κοροϊδεύει ωμά και προκλητικά το λαό, όταν ισχυρίζεται ότι με τη συμφωνία εξασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις» , αναφέροντας ότι που θα αυξηθεί ο ΦΠΑ, θα καταβληθεί ξανά ο ΕΝΦΙΑ, οι ιδιωτικοποιήσεις και η απελευθέρωση στρατηγικών τομέων της οικονομίας θα έχουν αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους, ενώ η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών εργαζόμενων και συνταξιούχων θα οδηγήσει σε μείωση του εισοδήματος.

«Και οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις δεν φεύγουν από το τραπέζι, είναι μόνιμα πάνω στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης – δανειστών γιατί μόνιμοι είναι οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα, οι δεσμεύσεις της ΕΕ, η ανταγωνιστικότητα» ανέφερε.

Αναφορικά με την αύξηση της φορολογίας κατά 3% στις επιχειρήσεις, ο γγ του ΚΚΕ αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δεν καταργεί τις προκλητικές φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις, γατί τους χάρισε χρέη και πρόστιμα και γιατί τους διευκολύνει να νομιμοποιήσουν αδήλωτα εισοδήματα.

Ο κ. Κουτσούμπας υπενθύμισε ότι ξεκινούν και επίσημα οι διεργασίες για την ολοκλήρωση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης στην Ευρωζώνη, «οι οποίες σηματοδοτούν την παραπέρα ενίσχυση του δημοσιονομικού συμφώνου, των εποπτικών ελέγχων, των αναβαθμισμένων μνημονίων διαρκείας που ισχύουν σε ολόκληρη τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και μάλιστα με ειδικές ρήτρες για τα κράτη που υπάγονται σε μηχανισμούς στήριξης, όπως είναι η Ελλάδα».

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «τα γνωστά κοράκια των επιτελείων της ΕΕ, ο Γιούνκερ, ο Τουσκ, ο Ντάισελμπλουμ, ο Ντράγκι και ο Σουλτς, ετοιμάζουν νέα Λευκή Βίβλο την Άνοιξη του 2017 που θα περιλαμβάνει αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις σε βάθος 10ετίας».

Ο κ. Κουτσούμας έκανε λόγο για χειροκροτητές μιας αστικής διαχείρισης με «αριστερό» προσωπείο, όπου μέσω του «σιγά - σιγά» και της «σταδιοποίησης» της πάλης, «κάνουν άπιαστο όνειρο τους καημούς και τα πιστεύω των αγνών αγωνιστών, των ανθρώπων του λαού μας, της νεολαίας μας».

Για το ΚΚΕ «η ζημιά που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο οικονομική, άμεσα ή μεσοπρόθεσμα, αλλά πολύπλευρα διαλυτική, γιατί επιχειρεί να ανακόψει τις ριζοσπαστικές διαθέσεις, κάθε είδος ριζοσπαστισμού, ώστε να μην τολμήσει ο λαός καν να διανοηθεί, ούτε σήμερα ούτε αύριο, ότι μπορεί να έχει ένα μέλλον έξω από τα σημερινά τείχη, με τον ίδιο στην εξουσία».

Καταλήγοντας, απηύθυνε ιδιαίτερο κάλεσμα στο ριζοσπαστικό κόσμο, στις εργατικές -λαϊκές δυνάμεις που πίστεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ, σε όλους όσοι προβληματίζονται για το πώς θα ανατρέψουν τον αρνητικό συσχετισμό να συναντηθούν με το ΚΚΕ «ακόμη κι αν διατηρούν επιφυλάξεις για επιμέρους θέσεις του».

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news