facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Ο προϋπολογισμός της Ρωσίας «δεν περιλαμβάνει» στήριξη για την Ελλάδα

Ο προϋπολογισμός της Ρωσίας για το 2015 δεν περιλαμβάνει σχέδια για προσφορά οικονομικής στήριξης στην Ελλάδα, δήλωσε σήμερα Τετάρτη ο ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ.

«Αυτό δεν περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό μας», δήλωσε λιτά ο κ. Σιλουάνοφ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν η Μόσχα σχεδιάζει να προσφέρει οικονομική βοήθεια στην Αθήνα.

Η δήλωση του ρώσου ΥΠΟΙΚ έρχεται ένα 24ωρο πριν την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Αγία Πετρούπολη, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, οι δυο ηγέτες θα συζητήσουν σχετικά με τον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream και για άλλα ζητήματα.

Παράλληλα, αποσαφήνισε πως η Ρωσία δεν σχεδιάζει να πραγματοποιήσει συνομιλίες για την αναδιάρθρωση του χρέους της Ουκρανίας.

Στις αρχές Ιουνίου, το Κίεβο επικύρωσε νόμο που του επιτρέπει να «παγώσει» επιλεκτικά την εξυπηρέτηση εξωτερικών χρεών, με τη Μόσχα να ανησυχεί πως ο νόμος θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στις 20 Ιουνίου, όταν θα πρέπει να καταβληθεί στη Ρωσία τόκος 75 εκατομμυρίων ευρώ για ένα παλαιότερο ομόλογο.

Η ρωσική κυβέρνηση έχει διαμηνύσει πως θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη σε περίπτωση μη πληρωμής.

Το ΔΝΤ πάντως έχει καταστήσει σαφές πως θα συνεχίσει να στηρίζει χρηματοδοτικά την Ουκρανία ακόμα κι αν η ουκρανική κυβέρνηση κρίνει πως δεν μπορεί να εξυπηρετήσει όλες τις υποχρεώσεις προς τους πιστωτές του.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news