facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Bild: «Ακόμη μία άχρηστη Σύνοδος Κορυφής»

Μετά από δύο ώρες η συνάντηση Μέρκελ, Ολάντ και Τσίπρα ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild η οποία χαρακτηρίζει «'Αχρηστη» τη Σύνοδο Κορυφής.

Μάλιστα στο άρθρο επισημαίνεται πως η Ελλάδα και το δράμα του χρέους της είναι το μόνιμο θέμα στις συναντήσεις των ηγετών της ΕΕ. Το συγκεκριμένο θέμα κυριάρχησε στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρώπης, στη Σύνολο ΕΕ - Ανατολής, στη Σύνοδο των G7 αλλά και στη χθεσινή Συνάντηση Κορυφής της ΕΕ με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής στις Βρυξέλλες.

«Αποτελέσματα; Μέχρι στιγμής κανένα!» αναφέρει η Bild επισημαίνοντας πως δεν συνέβη απολύτως τίποτα μετά την πολύωρη συνάντηση Μέρκελ, Ολάντ και Τσίπρα. «'Αχρηση Σύνοδος Κορυφής» τονίζει με έμφαση η γερμανική εφημερίδα και δικαιλογεί τον τίτλο της αναφέροντας πως ο κ. Τσίπρας είχε αναπτύξει στον παρελθόν ένα ενδιαφέρον για συμβιβαστική λύση σε κάθε Σύνοδο Κορυφής.

Ειδικότερα η Bild αναφέρει πως στην Εαρινή Σύνοδο Κορυφής στις 19 Μαρτίου ο κ. Τσίπρας μιλούσε με την Α. Μέρκελ τον Φρ. Ολάντ τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην οποία συμφώνησαν να επιταχύνουν τις εργασίες. Τρεις μήνες αργότερα οι ηγέτες της ΕΕ προειδοποιούν ακόμη πως «ο χρόνος εξαντλείται»...

Τον Απρίλιο στη Σύνοδο Κορυφής ο κ. Τσίπρας ξανασυναντήθηκε με την κ. Μέρκελ και συμφώνησαν πως θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής στις 21 Μαΐου ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε και πάλι με την κ. Μέρκελ και τον κ. Ολάντ και μετά από δύο ώρες συζήτησεων η Γερμανίδα καγκελάριος δήλώσε πως: «Υπάρχουν ακόμη πολλά να κάνουμε».

Στην τωρινή Σύνοδο Κορυφής ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε και πάλι με την κ. Μέρκελ και τον κ. Ολάντ και έπειτα από 2 ώρες συνομιλιών τα αποτελέσματα ήταν πενιχρά μέσα σε μια «εποικοδομιτική ατμόσφαιρα». Παράλληλα συμφώνησαν να ενταθούν οι συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών.

enikonomia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news