facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Φλαμπουράρης: Από εταιρίες με €500.000 κέρδη η έκτακτη εισφορά

Σε επιχειρήσεις με κέρδη 500.000 και άνω θα επιβληθεί η έκτακτη εισφορά επί των εταιρικών κερδών, αντί για το 1 εκατ. ευρώ που προέβλεπε αρχικά το ελληνικό σχέδιο, όπως δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, σύμφωνα με το Skai.

Νωρίτερα, είχε προαναγγείλει την αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία στο 23%, από 6,5% που είναι σήμερα, αλλά μετά από διαφημιστικό διάλειμμα ανασκεύασε, λέγοντας ότι έκανε λάθος και διευκρινίζοντας ότι ο συντελεστής θα ανέλθει στο 13%.

Είπε πάντως κατηγορηματικά ότι ο ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα θα παραμείνει στο 13%, αλλά ίσως μειωθεί στο 11%, πράγμα που – όπως είπε – φαίνεται να έχουν αποδεχθεί οι Ευρωπαίοι. Επίσης ο ΦΠΑ στην εστίαση θα παραμείνει στο 13%.

Ο κ. Φλαμπουράρης ανακοίνωσε ακόμη ότι ο συντελεστής της Έκτακτης Εισφοράς στα εισοδήματα της τάξης των 30.000 ευρώ θα είναι στο 0,7%.

Ο υπουργός επικρατείας δήλωσε ότι υπάρχει συμφωνία σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά μέτρα του 2015, ενώ η διαφορά παραμένει στο δημοσιονομικό κενό το 2016, τοποθετώντας τη διαφορά στα 450 εκατομμύρια ευρώ. Το χάσμα αυτό είναι μικρότερο από το 0,5% του ΑΕΠ (900 εκατ. ευρώ) που είχε αναφέρει μετά το Eurogroup της Πέμπτης ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Δεν θα τινάξουμε στο αέρα την ευρωζώνη για 450 εκατομμύρια ευρώ» είπε, δηλώνοντας βέβαιος για συμφωνία.

Ανακοίνωσε ακόμη την σταδιακή περικοπή των πρόωρων συντάξεων με μεταβατικό χρόνο από την πρώτη Ιανουαρίου του 2016. Δεν θα αφορά όμως όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης.

Aπαντώντας σε ερώτηση για το τι θα πράξει ο πρωθυπουργός σε περίπτωση εκβιαστικού διλήμματος στην σύνοδο κορυφής, ο κ. Φλαμπουράρης είπε πως τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να επιστρέψει άμεσα στην Ελλάδα και να ζητήσει από τον ελληνικό λαό να αποφανθεί μέσω δημοψηφίσματος.

O Yπουργός επικρατείας εκτίμησε ότι ο Αλ. Τσίπρας θα έχει σήμερα κάποια μορφή επικοινωνίας με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. Κ. Γιούνκερ.

Προέβλεψε ακόμη ότι η ΕΚΤ δεν θα αφήσει τις ελληνικές τράπεζες να καταρρεύσουν.


euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news