facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Λαφαζάνης: Η Ρωσία δεν θα μας δώσει προκαταβολή 5 δισ. για τον αγωγό

«Τακτική αφωνίας» ακολουθεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αποφεύγοντας επιμελώς να τοποθετηθεί για το περιεχόμενο της πρότασης της ελληνικής κυβέρνησης προς τους πιστωτές, διατηρώντας -προς ώρας- και το σύνολο των στελεχών της αριστερής πτέρυγας σε γραμμή ήπιων τοποθετήσεων.

Παρά τις συνεχείς «ενοχλήσεις» που δέχθηκε στη Βουλή από τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης απέφυγε να μιλήσει για την τροπή των διαπραγματεύσεων αλλά και να διαψεύσει τα «περί νέων μνημονίων που θα ψηφιστούν το σαββατοκύριακο», που σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια, όπου υπάρχει διάταξη για την δημιουργία δημόσιας εταιρίας (ΔΕΠΑΝΑ) για την συμμετοχή στην κατασκευή και αξιοποίηση του ρώσικου αγωγού στο πλαίσιο του πρόσφατου μνημονίου συνεργασίας που υπογράφηκε στην Αγία Πετρούπολη, ο κ. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά ότι «είναι καλό να μπαίνετε στα μνημόνια».

«Το Σαββατοκύριακο να υπογράψετε και το μεγάλο, το καλό μνημόνιο» είπε, ενώ κάλεσε τον υπουργό να απαντήσει εάν ισχύουν δημοσιεύματα που υποστηρίζουν πως η Ρωσία θα δώσει στην χώρα μας 5 δισ. ευρώ ως προκαταβολή για την κατασκευή του αγωγού.

Από την πλευρά του ο κ. Λαφαζάνης απέφυγε ακόμα και να διαψεύσει τα περί «νέων μνημονίων» και περιορίστηκε στο θέμα του αγωγού, διαψεύδοντας ότι υπήρξε θέμα προκαταβολής 5 δισ. ευρώ από τους Ρώσους.

«Μας λέτε για 5 δισ. ευρώ. Είναι δυνατόν να κάνετε αυτές τις αιτιάσεις αυτή την ώρα; Η Ελλάδα ενώ δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει το έργο θα βρεθεί να έχει στην κατοχή της το 50% του έργου που θα χρηματοδοτήσουν άλλοι. Από την λειτουργία του αγωγού θα υπάρξουν αναπτυξιακά, δημοσιονομικά οφέλη», είπε ο υπουργός για να προσθέσει: «Μας λέτε για τα 5 δισ. ευρώ! Μα βρήκατε καμία αγελάδα που να μπορούμε να αρμέγουμε και να μας προσφέρει δισεκατομμύρια;».

Ωστόσο, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει άμεσα χρηματοδότηση-δανεισμός της υπό σύσταση ελληνικής εταιρίας (ΔΕΠΑΝΕ) από ρώσικες τράπεζες.

«Η ΔΕΠΕΝΕ την οποία ιδρύουμε θα μπορεί να κάνει αίτηση σε κοινοπραξίες ρώσικων τραπεζών και κυρίως προς την αναπτυξιακή τράπεζα της Ρωσίας για να λάβει χρηματοδότηση έναντι των κερδών που θα έχει από την λειτουργία του έργου και αυτό θα μπορεί να γίνει το επόμενο διάστημα», σημείωσε.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news