facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΕΕ: Μας χωρίζουν 440 εκατ. ευρώ

H Κομισιόν περιμένει προτάσεις για την εξεύρεση 440 εκατ. ευρώ ακόμα ώστε να κλείσει η συμφωνία για την 5η αξιολόγηση μέχρι την Δευτέρα 15 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της Κομισιόν, αυτό είναι το ποσό που πρέπει να συμπληρωθεί για να επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 1% του ΑΕΠ για το 2015 και μέσα σε αυτά τα χρήματα πρέπει να περιέχεται και εξοικονόμηση ή εξεύρεση πόρων στο ασφαλιστικό.

Η κυβέρνηση έχει τη διακριτική ευχέρεια να επιλέξει να κόψει δαπάνες ή να αναζητήσει το ποσό σε νέους φόρους με τη δεύτερη όμως λύση να απαιτεί δυσκολότερο έλεγχο από την Κομισιόν.

Σε σχέση με το δεύτερο τμήμα της ελληνικής πρότασης περί χρέους και χρηματοδότησης, αυτό έχει απορριφθεί συλλήβδην ως “άκαιρο” και η όποια συζήτηση παραπέμπεται την επομένη της συμφωνίας σε επίπεδο προσωπικού.

Την ίδια ώρα, η συζήτηση σε επίπεδο υπουργών - επιτρόπων και τεχνοκρατών αποτελεί σαφή υποβάθμιση σε σχέση με τις συζητήσεις με τον Ζ.Κ. Γιούνκερ που συνεχίζει να μην θέλει να δει τον Α.Τσιπρα.

Πηγή της Κομισιόν είπε στο AFP στο Στρασβούργο ότι ο Γιούνκερ δε θα παραστεί εκτός απροόπτου και στο ραντεβού με Μέρκελ και Ολάντ. Είπε μάλιστα σε επίτροπο με σχετική αρμοδιότητα ότι είναι «χάσιμο χρόνου» και πως «θα ήταν καλύτερα να συναντηθώ με τους Λατινοαμερικανούς».

Σήμερα στις Βρυξέλλες διεξάγεται Διάσκεψη Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής και μετά το πέρας των εργασιών της ο Α.Τσίπρας θα συναντηθεί κατ' ιδίαν με το Γάλλο πρόεδρο και την Καγκελάριο.

Από το αν θα είναι ή όχι ο Γιούνκερ, ο Ντάισελμπλουμ και ο Τόμας Βίζερ στη συνάντηση θα φανεί και το πόσο κοντά βρίσκεται η Αθήνα σε λύση ή όχι.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news