facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Σουλτς: «Προτείναμε 30 δις ευρώ στον Τσίπρα και αρνήθηκε»

Κριτική στο πρόσωπο του πρωθυπουργού για τους χειρισμούς του στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους άσκησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μιλώντας στη γερμανική τηλεόραση, ο Μάρτιν Σουλτς εξήγησε ότι οι προτάσεις που έγιναν στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες ήταν «πολύ πιο προχωρημένες απ’ όσα λέει η κυβέρνηση στον ελληνικό λαό».

Ειδικότερα, ο Γερμανός αξιωματούχος ανέφερε ότι οι πιστωτές «παραιτήθηκαν από αυξήσεις στον ΦΠΑ και μείωση μισθών» και πρότειναν «ένα νέο πρόγραμμα πρόσθετης βοήθειας με σχεδόν 30 δις ευρώ», το οποίο η κυβέρνηση απέρριψε. Σύμφωνα με τον Μ. Σουλτς, το «όχι» της ελληνικής κυβέρνησης οφείλεται κυρίως σε «ιδεολογική αγκύλωση και όχι σε λογική ανάλυση».

«Οι ηγέτες θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στον ελληνικό λαό»

Για την απόφαση του Τσίπρα να μη διαβουλευτεί με κανέναν πριν από την εξαγγελία του δημοψηφίσματος, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τόνισε ότι ήταν μία «προσπάθεια να δοκιμάσει (ο πρωθυπουργός) εάν η Ευρώπη θα παραμείνει πιστή στους κανόνες της».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «μία κυβέρνηση που δεν έχει το θάρρος να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό δεν μπορεί να μεταθέτει στους πολίτες την ευθύνη της απόφασης».

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news