facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Ντράγκι σε Τσίπρα: Μπορώ να διασφαλίσω τις τράπεζες μέχρι τις 30 Ιουνίου

Ένα σαφές μήνυμα, που ίσως δεν ήθελε να ακούσει τόσο ωμά ο Αλέξης Τσίπρας, έδωσε στον πρωθυπουργό ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, κατά τη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες το απόγευμα της Δευτέρας, λίγο πριν τη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης.

Ο κ. Ντράγκι είπε στον κ. Τσίπρα ότι θα μπορεί να διασφαλίσει τις ελληνικές τράπεζες όσο η χώρα είναι σε πρόγραμμα, δηλαδή έως τις 30 Ιουνίου. Για τη συνέχεια και εφόσον δεν επιτευχθεί συμφωνία, ο κ. Ντράγκι δεν παρέσχε καμία εγγύηση.

Σημείωσε, δε, ότι κάνει και θα κάνει αυτό το διάστημα ό,τι μπορεί για τη σταθερότητα του εληνικού τραπεζικού συστήματος, αλλά ζήτησε να υπάρξε σύντομα συμφωνία.

Οι δραματικοί τόνοι του κεντρικού τραπεζίτη της ευρωζώνης ανησύχησαν μεν την ελληνική αποστολή, η οποία όμως διατήρησε την ψυχραιμία της, καθώς δείχνει βέβαιη ότι θα υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ντράγκι θεωρείται από την κυβερνητική ηγεσία ως ο πιο αξιόπιστος σύμμαχος της χώρας στη μάχη της διαπραγμάτευσης και, εφόσον διαμηνύει ότι πρέπει να γίνει συμφωνία μέχρι τις 30 Ιουνίου, σημαίνει πιθανότατα ότι για την ελληνική κυβέρνηση το χρονικό όριο ειναι αυτό και όχι η "επίτευξη βιώσιμη λύσης", που λέει το Μέγαρο Μαξίμου!

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news