facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Με υπουργική απόφαση δάνειο 150 εκατ. από ΕΤΑΤ σε ΙΚΑ

Η αναβολή του διοικητικού συμβουλίου του ΕΤΑΤ και η πιεστική ανάγκη να πληρωθούν οι συντάξεις ανάγκασε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε υπουργική απόφαση με την οποία αναγκάζει τη διοίκηση του Ταμείου να προχωρήσει άμεσα σε χορήγηση δανείου 150 εκατ. ευρώ προς το ΙΚΑ ΕΤΑΜ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση η κίνηση έγινε «δεδομένης της ανάγκης έγκαιρης καταβολής των συντάξεων του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ μηνός Ιουλίου 2015 στην προβλεπόμενη ημερομηνία 29.06.2015. Το γεγονός ότι πριν την 29η Ιουνίου 2015 μεσολαβεί χρονικό διάστημα δύο αργιών (Σαββατοκύριακο) και έτσι ο κύριος όγκος των εισπράξεων του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ από ασφαλιστικές εισφορές ύψους άνω των 600 εκατομμυρίων ευρώ θα εισπραχθεί στις 29 και 30 Ιουνίου».

Το δάνειο θα αποπληρωθεί από το Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ, εντόκως, στον Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων, η δε διάρκεια του ορίζεται από 26/06/2015 έως 30/06/2015.

Χαρακτηριστικό της πίεσης είναι ότι δόθηκε εντολή στα αρμόδια όργανα του ΕΤΑΤ να μεταφερθεί το ποσό το αργότερο έως τις 13.00.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η τράπεζα αρνήθηκε να κάνει την μεταφορά καθώς απαιτείται απόφαση του Ταμείου. Μετά από αυτή την εξέλιξη αναζητείται τρόπος να συγκληθεί το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου ενώ αναζητείται εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης του ΙΚΑ.

«Βολές» από την ΟΤΟΕ

«Με μια παράνομη Υπουργική Απόφαση εκτέλεσης πράξης αναγκαστικού δανείου των ταμειακών διαθεσίμων του ΕΤΑΤ προς το ΙΚΑ ΕΤΑΜ, για την καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ στις 29 Ιουνίου, οι αρμόδιοι Υπουργοί επιχειρούν όπως-όπως να κλείσουν τις τρύπες των εσωτερικών αναγκών», αναφέρει σε ανακοίνωση η ΟΤΟΕ.

Σύμφωνα με την ΟΤΟΕ «η απόφαση αυτή δεν έχει καμία νομική βάση και φυσικά δε λύνει κανένα απολύτως πρόβλημα, όταν επιχειρεί αυθαίρετα και με πραξικοπηματικό τρόπο να λεηλατήσει τα αποθεματικά ενός δημόσιου ταμείου για να καλύψει πρόσκαιρα τις άμεσες ανάγκες ενός άλλου.

Οι πράξεις αυτές πέρα από το γεγονός ότι διαψεύδουν τις ακόμη και πριν από λίγες ώρες δηλώσεις υπουργών για δήθεν επάρκεια αντιμετώπισης των εσωτερικών αναγκών της χώρας (καταβολή συντάξεων και μισθών), αποκαλύπτει τον πανικό των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών, οι οποίοι νομίζουν ότι έτσι θα κρύψουν το βάθος του προβλήματος και τις συνέπειές του», τονίζει η ΟΤΟΕ.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news