facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Η κωλοτούμπα του Αλέξη για το δημοψήφισμα: Τι έλεγε πριν 10 μέρες

Εντελώς διαφορετική άποψη είχε για το δημοψήφισμα ο Αλέξης Τσίπρας, μόλις λίγες μέρες πριν ανακοινώσει ότι τελικά αυτή είναι η απόφασή του για την αντιμετώπιση της κατάστασης!

Συγκεκριμένα στις 17 Ιουνίου κατά την επίσκεψη του αυστριακού καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός ξεκάθαρα δήλωσε ότι η ευθύνη του όχι θα βαρύνει αποκλειστικά τον ίδιο και την κυβέρνηση!

Συγκεκριμένα κατά τη συνέντευξη Τύπου με τον καγκελάριο είχε πει: «Αν πετύχουμε έναν έντιμο συμβιβασμό εγώ και η κυβέρνηση θα αναλάβουμε το μεγάλο βάρος του πολιτικού κόστους να φέρουμε εις πέρας τη συμφωνία. Αν όμως δεν πετύχουμε έντιμο συμβιβασμό, εγώ και η κυβέρνηση θα αναλάβουμε την ευθύνη να πούμε το μεγάλο 'όχι' στη συνέχιση μιας καταστροφικής πολιτικής για τον ελληνικό λαό».
Τέσσερις μέρες νωρίτερα, σε σύσκεψη στο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός τα είχε πει ακόμα πιο ξεκάθαρα: «Ξεχάστε κάθε σκέψη για εκλογές και δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή. Ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύθηκε για να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις και να διαχειριστούμε τα δύσκολα. Κανείς δεν πίστευε ότι θα ήταν μια εύκολη υπόθεση. Οι αποφάσεις και η διαχείριση τους ανήκουν αποκλειστικά σε εμάς, όσο δύσκολες και να είναι». 


Αν πάμε ακόμα πιο πίσω, την περίοδο της διακυβέρνησης Παπανδρέου, όταν ο τότε πρωθυπουργός είχε προτείνει δημοψήφισμα, οι δηλώσεις του τον αφήνουν απολύτως εκτεθειμένο.

«Αν επιχειρήσει ο πρωθυπουργός να διενεργήσει δημοψήφισμα και να θέσει στον λαό το δίλημμα ευρώ και μέτρα ή έξοδος, τότε η κατάρρευση της οικονομίας, η πτώχευση της χώρας θα έρθει πολύ πριν την κάλπη. Αυτό δεν θα είναι δημοψήφισμα, θα είναι μια επικίνδυνη ζαριά για τη χώρα μας…». Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβριο του 2011 επιτέθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου για την πρωτοβουλία περί δημοψηφίσματος.



protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news