facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

«Σχεδόν 100.000 μετανάστες μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις ιθαγένειας»

Σχεδόν 100.000 μετανάστες μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις ιθαγένειας, όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Σύμφωνα με τις υπηρεσίες μας, υπολογίζοντας ποιοι έχουν νόμιμη άδεια στην Ελλάδα και ποιοι έχουν παιδιά που φοιτούν ακόμα στα σχολεία και δεν έχουν υπερβεί το 23ο έτος της ηλικίας τους, υπολογίσαμε ότι είναι κοντά στις 100.000.

Καλό είναι να αρχίσουμε να εξετάζουμε τις αιτήσεις από αυτούς που έχουν τελειώσει την εκπαίδευση και μετά να πάμε στα μωρά» ανέφερε η Τασία Χριστοδουλοπούλου στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM».

Απαντώντας σε ερώτηση για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, ιδίως στα νησιά του Αιγαίου, σημείωσε πως οι πρόσφυγες από τη Συρία αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούν να επιστρέψουν.

« ...Έχασαν τα πάντα και αποφάσισαν έτσι πως με όσα χρήματα τους απέμειναν, θα δοκιμάσουν την τύχη τους στην Ευρώπη» πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να το λύσει μόνη της, είναι ευρωπαϊκό ζήτημα και έχουμε κάνει μία καλή και εντατική δουλειά προς την Ευρώπη.

Αυτό είναι το επιχείρημα που πιέζουμε την Ευρώπη και νομίζω ότι επειδή Δευτέρα-Τρίτη έχουμε τη σύνοδο των ΥΠΕΞ στο Λουξεμβούργο, θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Εμείς ζητάμε αναλογική κατανομή, να διαχυθούν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Δεν είναι όλοι αυτοί δικής μας "ιδιοκτησίας", η θέση της χώρας μας είναι τέτοια που αποτελεί είσοδο για την Ευρώπη, πολύ περισσότερο όταν οι ίδιοι δεν θέλουν να μείνουν εδώ…» τόνισε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

«Η Ευρώπη έχει πάρει την απόφαση, 40.000 πρόσφυγες που έχουν μπει από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο και εδώ και στην Ιταλία, θα διαμοιραστούν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, με μία κλείδα κατανομής που έχει αποφασίσει η Επιτροπή, με βάση το ΑΕΠ κάθε χώρας, την αγορά εργασίας της κ.τλ.

Αυτό ονομάζεται μετεγκατάσταση, relocation και υποτίθεται ότι θα ληφθούν αυτές οι αποφάσεις στις 15 και 16 Ιουνίου» συμπλήρωσε η υπουργός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news