facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Spiegel: «Τι κρύβεται πίσω από το δημοψήφισμα του Τσίπρα;»

Στην ηλεκτρονική του σελίδα το Spiegel δημοσιεύει άρθρο με τον τίτλο «Τι κρύβεται πίσω από το δημοψήφισμα του Τσίπρα;», αναφέροντας στον υπότιτλο ότι «ο Τσίπρας βάζει στο παιχνίδι ένα δημοψήφισμα και κανείς δεν τον παίρνει στα σοβαρά στις Βρυξέλλες, ωστόσο η κίνηση αυτή του πρωθυπουργού θα μπορούσε να τον βοηθήσει».

Το άρθρο σχολιάζει: «Το πρόβλημα του Τσίπρα είναι λιγότερο ο ελληνικός λαός, ο οποίος στην πλειονότητα του εγκρίνει το έργο του. Η αποτυχία μιας συμφωνίας θα μπορούσε να εξαρτηθεί από τους ίδιους τους βουλευτές. Και για το λόγο αυτό ο πρωθυπουργός θέλει να τους συνετίσει».

Η Tagesspiegel γράφει αναφερόμενη στις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ: «Αργά ή γρήγορα ο Τσίπρας θα πρέπει να εξηγήσει στους εκλογείς του ότι δεν είναι δυνατή μια πλήρης ρήξη με την πολιτική λιτότητας του προκατόχου του, Αντώνη Σαμαρά, εάν θέλει να έχει πρόσβαση στη βοήθεια των δισεκατομμυρίων. Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ευκαιρία να τα καταφέρει καλύτερα από ό,τι τα κυβερνητικά κόμματα μέχρι σήμερα. Στο παρελθόν γίνονταν οριζόντιες κοινωνικές περικοπές κάτω από μεγάλη χρονική πίεση. Περικοπές συμφωνημένες με την τρόικα. Οι συνομιλητές στην Αθήνα δεν ήθελαν να προχωρήσουν σε λεπτομέρειες και να αποτιμήσουν τις κοινωνικές επιτπώσεις των προτάσεων λιτότητας. Τώρα ήρθε η ώρα της δοκιμασίας του Τσίπρα».

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung σημειώνει ότι οι ιδεολογικές αντιπαραθέσεις δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια κινήσεων στον πρωθυπουργό. Η εφημερίδα σημειώνει: «Οι ελπίδες πολλών Ελλήνων που διαθέτουν ρεαλιστική ματιά και ψήφισαν τον Τσίπρα ως ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στα παλιά κόμματα, πηγαίνουν πολύ πιο μακριά. Πολλοί Έλληνες οικονομικοί και πολιτικοί αναλυτές ισχυρίζονται πως ο Τσίπρας κάποια μέρα, για χάρη της σωτηρίας της χώρας, θα πρέπει να σχηματίσει μια πολυκομματική κυβέρνηση και να απομακρυνθεί από τις απόψεις των ακραίων αριστερών μέσα στο κόμμα του. Μέχρι στιγμής όμως δεν φαίνεται ο πρωθυπουργός να θέλει να εμπλακεί σε ένα τέτοιο ρόλο».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news