facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Βαρουφάκης: Η Γαλλία να πάρει πρωτοβουλίες για την κρίση - Σαπέν: Non

«Φρένο» στην παρότρυνση του Γιάνη Βαρουφάκη προς το Παρίσι να πάρει πρωτοβουλίες για την κρίση έβαλε την Τρίτη ο Μισέλ Σαπέν μετά την έκτακτη συνάντησή τους στο Παρίσι.

Μετά το τέλος της συνάντησης, η οποία κράτησε μιάμιση ώρα, ο Έλληνας υπουργός δήλωσε ότι «η Γαλλία δεν μπορεί να μην παίρνει πρωτοβουλίες σε μια Ευρώπη η οποία ελπίζει να ξεπεράσει την κρίση».

Ο Γάλλος υπουργός Μισέλ Σαπέν, ο οποίος συνόδευσε τον κ. Βαρουφάκη στην έξοδο, σχολίασε τη συνάντηση στο ΑΜΠΕ, μιλώντας για «καθοριστική στιγμή» και μια « καλή δυναμική» για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων.

Στο ερώτημα πάντως εάν προτίθεται να πάρει η Γαλλία κάποια πρωτοβουλία, ο Μ. Σαπέν απάντησε: «Όχι, η Ευρώπη λειτουργεί από κοινού, δεν παίζει ρόλο η πρωτοβουλία του καθενός, αλλά το να μπορούν να προχωρούν όλοι μαζί.

«Δεν υπάρχει άλλη λύση από αυτή μιας συμφωνίας» τόνισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Σχετικά με τις δυσκολίες που προβάλλει τελευταία το ΔΝΤ ο Γάλλος υπουργός δήλωσε: «Κάθε θεσμός έχει τον δικό του προβληματισμό και εκφράζει τις απόψεις του. Σε δεδομένη στιγμή όμως θα πρέπει να κατασταλάξει. Πάντως έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει άλλη λύση από αυτή μιας συμφωνίας».

«Hταν μια σημαντική συνάντηση, η ελληνική ηγεσία θέλησε να περάσει κάποια μηνύματα στους Ευρωπαίους υπουργούς, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και στην ΕΚΤ. Θεωρώ ότι έχουμε φθάσει σε μια καθοριστική στιγμή. Πιστεύω ότι έχουμε μια καλή δυναμική στις συζητήσεις και έχουμε την ικανότητα -όχι τώρα εντελώς άμεσα- έχουμε όμως τη δυνατότητα να βρούμε έναν καλό συμβιβασμό. Έναν συμβιβασμό που θα επιτρέψει να υπάρξει σεβασμός προς την Ελλάδα και στην κυβερνητική της εναλλαγή αλλά και συγχρόνως σε ολόκληρη την Ευρώπη ώστε να υπάρξει πρόοδος μαζί με την Ελλάδα. Είμαστε σε μια δυναμική στιγμή μια χρήσιμη στιγμή» πρόσθεσε ο κ. Σαπέν.

O Έλληνας υπουργός Οικονομικών συναντάται αυτή την ώρα και με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, ενώ στις 8 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν.

Την Τετάρτη ο κ. Βαρουφάκης θα συναντηθεί με τον Ιταλό ομόλογό του Πιερ Κάρλο Πάντοαν και την Παρασκευή με τον Ισπανό υπουργό Οικονομικών, Λουίς Ντε Γκίντο ο οποίος φαίνεται ότι θα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του Eurogroup.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news