facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Σενάρια χρεοκοπίας στους "New York Times"

Ένα εφιαλτικό σενάριο για τη χώρα μας, που περιλαμβάνει χρεοκοπία, κατάρρευση των τραπεζών και πιθανή έξοδο από το ευρώ, παρουσιάζουν για την Ελλάδα οι "New York Times" και συγκεκριμένα άρθρο του δημοσιογράφου Ούγκο Ντίξον.

Στο δημοσίευμα με τίτλο "Ποιες είναι οι επιλογές της Ελλάδας", ο Ντίξον υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν διαθέτει εναλλακτικό σχέδιο για τη χώρα, ενώ -όπως λέει- η αλλαγή της διαπραγματευτικής ομάδας στο Eurogroup δεν φαίνεται να οδηγεί σε κάποιο αποτέλεσμα. Οπότε, ακόμη κι αν υπάρξει άμεση λύση, που θα έρθει αν ο Αλέξης Τσίπρας περάσει τις κόκκινες γραμμές, και πάλι μία μακροπρόθεσμη συμφωνία εκτιμάται ως παρά πολύ δύσκολο να επιτευχθεί.

Λαμβανομένης υπ' όψιν της επιδείνωσης της οικονομίας τους τελευταίους μήνες, η Ελλάδα χρειάζεται τουλάχιστον 50 δισ., και οι λύσεις -υποστηρίζει ο Ντίξον- είναι δύο: Χρεοκοπία είτε εντός είτε εκτός του ευρώ.

Με βάση το σενάριο, η Ελλάδα δεν μπορεί να σώσει τις τράπεζες, οπότε θα επιβληθούν και έλεγχοι κεφαλαίων. Αν υπάρξει στάση πληρωμών, η Ελλάδα θα πρέπει να ζει με όσα έχει και άρα θα επιβληθούν δραστικές περικοπές μισθών και συντάξεων, που συνιστά και το πιο εφιαλτικό σενάριο. Αν θέλει ο Έλληνας πρωθυπουργός να το αποφύγει, θα πρέπει -λένε οι "New York Times"- να βρει έναν τρόπο να συμφωνήσει με τους πιστωτές και γρήγορα.

megatv

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news