facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Σταθάκης: Κάλεσμα σε ιδιωτικές επενδύσεις για το πακέτο Juncker

Λίγες μέρες μετά την πρόταση του ΣΕΒ και την λίστα των έργων που θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν από το πακέτο Juncker προσκλητήριο σε μεγάλες επενδύσεις απευθύνει και το υπουργείο Οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχή γίνεται με μεγάλη ιδιωτική επένδυση που εντάσσεται στην κατηγορία των στρατηγικών επενδύσεων και η οποία διανύει αυτή την περίοδο το στάδιο σημαντικών αδειοδοτήσεων. Το υπουργείο Οικονομίας που θα διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην αξιοποίηση του νέου χρηματοδοτικού εργαλείου, καλεί την εταιρεία να συμμετάσχει σε επαφές με την ΕΤΕπ προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και κατάλληλη προετοιμασία για την χρηματοδότηση των επενδυτικών της σχεδίων.

Το προσκλητήριο της κυβέρνησης απευθύνεται σε ώριμα έργα, τα οποία θα μπορούσαν να απορροφήσουν κονδύλια εντός της επόμενης τριετίας από τον επόμενο Σεπτέμβριο, με στόχο την τόνωση των επενδύσεων που βρίσκονται σε χρηματοδοτικό κενό εξαιτίας της δημοσιονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης. Η υλοποίηση του προγράμματος θα γίνει από κοινού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μέσω του υπό σύσταση Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων. Δεν θα χορηγούνται επιδοτήσεις αλλά δάνεια σε συμπράξεις και ιδιωτικές επενδύσεις υψηλότερου ρίσκου σε σχέση με ότι αναλάμβαναν μέχρι σήμερα οι ΕΤΕπ και οι εμπορικές τράπεζας.

Στην ΕΤΕπ θα πρέπει να κατατεθεί φάκελος που να αναλύει το είδος και το ύψος της επένδυσης, τους τρόπους χρηματοδότησης, την τρέχουσα κατάσταση αδειοδοτήσεων αλλά και ένα συνοπτικό χρονοδιάγραμμα των σταδίων του έργου όπως άδειες, κατασκευή και λειτουργία.

Πριν λίγες μέρες ο ΣΕΒ παρουσίασε στις Βρυξέλλες τα έργα που προτείνει να ενταχθούν στο πακέτο Juncker: την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα, την ηλεκτρονική Δικαιοσύνη και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Δημόσιο αλλά και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Χθες, αποφασίσθηκε παράλληλα η δημιουργία διυπουργικής ομάδας για το συντονισμό της δράσης της κυβέρνησης για το πακέτο Juncker, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, των υπουργείων Οικονομικών, Οικονομίας, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, καθώς και το γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας για την Έρευνα και την Καινοτομία.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε προτάσεις που συμβάλλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση, στην αλλαγή του παραγωγικού προτύπου, στην ενίσχυση των εξαγωγών και στην υποκατάσταση των εισαγωγών, στην αύξηση της απασχόλησης, στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στην τόνωση της κοινωνικής οικονομίας και στην πολιτιστική αναβάθμιση της χώρας.

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news