facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Handelsblatt: Τσίπρας, ο νέος «μερκελιστής»

Όσο ήταν αρχηγός της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας υπερτόνιζε ότι η Καγκεκλάριος Άνγκελα Μέρκελ ήταν «η πιο επικίνδυνη πολιτικός της Ευρώπης» και χαρακτήριζε «μερκελιστή» τον προκάτοχό του, Αντώνη Σαμαρά.

Αλλά τώρα ως πρωθυπουργός, κ.Τσίπρας δείχνει ολοένα και μεγαλύτερη αφοσίωση στην Άνγκελα Μέρκελ. Μερικές φορές ανταλλάσσουν πολλά τηλεφωνήματα μεταξύ τους κάθε εβδομάδα.

Η πολιτική ή ακομη και η προσωπική σχέση ακόμη δεν είναι άνετη, αλλά υπάρχει η συνειδητοποίηση ότι τίποτα δεν έρχεται σε αντίθεση με την Καγκελάριο στην Ευρώπη. Τέλος πάντων, Μέρκελ και Τσίπρας έχουν έρθει κοντά. Έτσι αυτήν την Πέμπτη στο περιθώριο της συνόδου κορυφής στη Ρίγα οι δύο ηγέτες θα έρθουν τετ α τετ.

Για τον Αλέξη Τσίπρα στη Ρίγα πολλά παίζουν. Εκεί θα μάθει, αν οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές που «σέρνονται» εδώ και τρεις μήνες, θα έχουν ένα αίσιο τέλος. Ο Τσίπρας γνωρίζε ότι δεν θα φέρει χρήματα από την πρωτεύουσα της Λετονίας. Όσο για τα επιπλέον δάνεια, θα αποφασίσουν οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών.

Ωστόσο, ελπίζει σε ένα σημάδι από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ότι θα επέλθει μία θετική έκβαση στις διαπραγματεύσεις. Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρεται και στη συνάντηση που θα έχουν στο περιθώριο της Συνόδου, ο Αλέξης Τσίπρας με τον Φρανσουά Ολάντ και την Άνγκελα Μέρκελ.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news