facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Guardian: Ο Τσίπρας βρέθηκε στη θέση που κανένας ηγέτης δεν θα ήθελε

Οσο ο Αλέξης Τσίπρας αγωνίζεται να διασφαλίσει μία οικονομική σανίδα σωτηρίας για να κρατήσει την καταχρεωμένη χώρα ζωντανή, οι «σκληροπυρηνικοί» στο κόμμα του αύξησαν την πίεση, αναφέρει ο Guardian σε σχετικό δημοσίευμα.

Σε μια κρίσιμη εβδομάδα για την αποπληρωμή χρεών, ο πολιτικός που κάποτε αντιμετωπιζόταν ως ο προάγγελος του ευρωπαϊκού κινήματος κόντρα στο κατεστημένο, βρέθηκε εκεί που δεν θα ήθελε να είναι κανένας άλλος ηγέτης: Ανάμεσα στους εξοργισμένους πιστωτές στο εξωτερικό και τους οργισμένους αδιάλλακτους στο εσωτερικό, συνεχίζει το δημοσίευμα.

Με τα κρατικά θησαυροφυλάκια σχεδόν στο μηδέν και με την Αθήνα να αντιμετωπίζει μία δόση 750 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ στις 12 Μαίου, αυτή είναι η τελευταία πράξη της κρίσης με πιθανό κατακλυσμικό αποτέλεσμα.

Οπως τονίζει το δημοσίευμα, ή ο Τσίπρας θα προδώσει την ιδεολογία του για να αποτρέψει το default, υπαναχωρώντας από τις υποσχέσεις που τον έφεραν στην εξουσία, ή θα «πέσει» ως ο άνθρωπος που επέτρεψε στη χώρα του να κάνει κάτι που κανένα άλλο μέλος της ΕΕ δεν έχει πράξει: να μπει στα αχαρτογράφητα νερά της εξόδου από το ευρώ. Είναι η στιγμή της αλήθειας, με συνέπειες poy ξεπερνούν κατά πολύ τα σύνορα της Eλλάδας.

O Guardian σημειώνει επίσης ότι η παρατεταμένη κόντρα με τους ΕΕ και ΔΝΤ έφερε τον πρωθυπουργό σε αυτό το σημείο.

Τονίζει ακόμη πως η δημοτικότητα του Τσίπρα έχει μεν υποχωρήσει παραμένει δε σε υψηλά επίπεδα.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news