facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Αυστριακός ΥΠΟΙΚ: Μακριά η συμφωνία-Προειδοποιεί για τους κινδύνους ενός Grexit

Η Ελλάδα και οι πιστωτές της δεν βρίσκονται κοντά σε συμφωνία, σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ ο οποίος σε νέες του δηλώσεις την Πέμπτη προειδοποίησε την Αθήνα για τους κινδύνους μιας χρεοκοπίας.

Μιλώντας στο Reuters λίγες ημέρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup για την χώρα μας, ο κ. Σέλινγκ είπε ότι παρά τις σκληρές διαπραγματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα τους τελευταίους μήνες, δεν έχει βρεθεί μια «συνετή λύση» για τα οικονομικά προβλήματα της χώρας.

Σύμφωνα με τον κ. Σέλινγκ, λόγω της μη επίτευξης συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, εκφράζονται ανησυχίες για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ της Αυστρίας, όσο ο η ρευστότητα μέσω ELA συνεχίζεται, τίποτε δεν είναι πρόβλημα , αλλά όπως τόνισε, αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, τότε το πρόβλημα θα ήταν άμεσο.

Μάλιστα, είπε πως Ελλάδα και πιστωτές δεν είναι κοντά σε κάποια συμφωνία που θα άνοιγε τον δρόμο για περισσότερη χρηματοδοτική βοήθεια στην Αθήνα και σημείωσε πως οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης δεν διαθέτουν κάποιο μεσοπρόθεσμο σχέδιο από την Ελλάδα, αναφορικά με το πώς η χώρα θα μπορέσει να ικανοποιήσει της χρηματοδοτικές της ανάγκες, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο προκειμένου να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.

«Το Grexit δεν φαίνεται να είναι επιλογή. Ένα τρίτο πρόγραμμα δεν μπορεί να ξεκινήσει γιατί το δεύτερο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Ενα "κούρεμα "δεν βοηθάει, γιατί το βάρος από τα επιτόκια είναι σχεδόν μηδενικό και η μακροπρόθεσμη φύση των συμβολαίων δεν θα χαλάρωνε την πίεση στον προϋπολογισμό», είπε μιλώντας στο πρακτορείο ο κ. Σέλινγκ, ενώ παράλληλα τόνισε πως είναι καχύποπτος για τις φήμες ότι η Αθήνα αναμένεται να στερέψει από χρήματα, κάνοντας λόγο για ένα σενάριο που εμφανίζεται κάθε μήνα.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news