facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Μ. Ξαφά: Ή κόκκινες γραμμές ή Grexit

«Αν δεν ξεπεραστούν οι κόκκινες γραμμές η μόνη εναλλακτική είναι το Grexit. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα κρατήσει τη χώρα στην ευρωζώνη και ότι θα σκίσει το μνημόνιο, αυτά τα πράγματα είναι ασύμβατα» προειδοποίησε το Σάββατο μέσω του ΣΚΑΪ το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά.

«Έχει σπαταληθεί παρά πολύ χρόνος για το πώς θα αποκαλείται η τρόικα και το μνημόνιο. Είμαστε σε κρίσιμο σημείο, μένει λίγος χρόνος, και δεν διαφαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει πρόθεση να ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές» σημείωσε η κ. Ξαφά, συμπληρώνοντας ότι «ο ίδιος ο κ. Ντάισελμπλουμ και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ είπαν ότι υπάρχει σχέδιο Β’ για την Ελλάδα.»

«Κανείς πιστωτής δεν θα βάλει χρήματα σε ένα καλάθι χωρίς πάτο, χωρίς πορεία εξυγίανσης των δημοσιονομικών και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας... Η κυβέρνηση θέλει να πάρει εισπρακτικά μέτρα, όχι μεταρρυθμίσεις» δήλωσε.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Οικονομικών Κώστας Βεργόπουλος τόνισε ότι η απόφαση του ελληνικού λαού στις εκλογές είναι να λυθεί το πρόβλημα εντός της Ευρώπης.

«Το καλάθι είναι χωρίς πάτο εξαιτίας των δανειστών και της συνταγής τους την οποία το ΔΝΤ αναγνώρισε ότι ήταν εσφαλμένη και τη συνεχίζουν... Η προσαρμογή της Ελλάδας δεν έχει προηγούμενο, η χώρα καταβυθίζεται χωρίς όριο» παρατήρησε.

«Οι εταίροι μας συμπεριφέρονται ως δανειστές, όχι ως εταίροι, και μάλιστα πολύ χαμηλού ποιοτικού επιπέδου, κοντόφθαλμοι, γιατί δεν πρόκειται να πάρουν ποτέ τα λεφτά τους πίσω και δεν το βλέπουν αυτό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βεργόπουλος.

enikonomia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news