facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

FT: Η Ελλάδα ξηλώνει μεταρρυθμίσεις που είχαν ήδη συμφωνηθεί

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να φτάσει σε συμφωνία επί σειράς νέων μεταρρυθμίσεων, στην ουσία "μπλοκάρει" την ίδια της την προσπάθεια, ακυρώνοντας στη Βουλή παρόμοια μέτρα που είχαν συμφωνηθεί ήδη σε προηγούμενους γύρους διαπραγματεύσεων.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, ο νέος νόμος που πρότεινε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος "πέρασε" από τη Βουλή την Τρίτη το βράδυ, ανοίγει τον δρόμο της επαναπρόσληψης χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων που είχαν απομακρυνθεί από τον αναποτελεσματικό δημόσιο τομέα της χώρας, με άλλον νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης.

Η εξέλιξη ήρθε την ημέρα που η νέα κυβέρνηση ανακοίνωσε αλλαγές στο σύστημα του υπουργείου Οικονομικών για τις ηλεκτρονικές προμήθειες και δημόσιες πληρωμές, κάτι που είχε ως στόχο να προσδώσει περισσότερη διαφάνεια και που είχε "τις ευλογίες" των δανειστών.

Αυτό που ακολούθησε ήταν το νομοσχέδιο για την επανασύσταση της ΕΡΤ, που είχε κλείσει η προηγούμενη κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων για περικοπές στο Δημόσιο.

Οι κινήσεις αυτές που υπογραμμίζουν τη διάσταση απόψεων ΣΥΡΙΖΑ και δανειστών, μπορεί να περιπλέξουν ακόμα περισσότερο τις ήδη περίπλοκες διαπραγματεύσεις που στοχεύουν – αν όλα πάνε καλά – στην εκταμίευση των 7,2 δισ. Το δημοσίευμα καταλήγει, με την υπενθύμιση ότι τον περασμένο Φεβρουάριο η νέα κυβέρνηση είχε συμφωνήσει ότι το όποιο οικονομικό νομοσχέδιο θα υποβαλλόταν στη Βουλή προς ψήφιση μόνο κατόπιν συνεννόησης με τους εταίρους.

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news