facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

FT: Ο δήμαρχος της Αθήνας «περιφρουρεί» τα χρήματα της πόλης από την κυβέρνηση

Δραματικό σημάδι της απελπιστικής ανάγκης της Ελλάδας για ρευστό, χαρακτηρίζουν οι Financial Times, την δέσμευση των αποθεματικών ταμείων και φορέων από την κυβέρνηση, ενώ αναφέρονται στη σθεναρή αντίσταση των περισσοτέρων δημάρχων να παραδώσουν άνευ όρων τα κλειδιά των θησαυροφυλακίων τους.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο κ. Καμίνης χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη απόφαση -η οποία τον βρήκε στην Βιέννη όπου είχε μεταβεί για τη συνάντηση των δημάρχων των πρωτευουσών της ΕΕ- ως κεραυνό εν αιθρία.

«Για μια στιγμή σκέφτηκα να πάρω την πρώτη πτήση και να επιστρέψω στην Αθήνα. Μετά, αποφάσισα να το συζητήσω με τους (Ευρωπαίους) συναδέλφους μου», αποκαλύπτει ο κ. Καμίνης στη βρετανική εφημερίδα, προσθέτοντας ότι και πολλοί από τους Ευρωπαίους ομολόγους του εξεπλάγησαν επίσης από τα νέα.

Οι FT χαρακτηρίζουν την κυβερνητική απόφαση ως «ένα από τα πιο δραματικά σημάδια της απελπιστικής ανάγκης της Ελλάδας για ρευστό, καθώς τα ταμεία της «στεγνώνουν», ενώ οι προβλέψεις του Έλληνα πρωθυπουργού για συμφωνία μέσα στο περασμένο σαββατοκύριακο αποδείχτηκαν «υπερ-αισιόδοξες».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι δήμαρχοι των 330 ελληνικών δήμων θέλουν να βοηθήσουν την κυβέρνηση αλλά δεν είναι έτοιμοι να παραδώσουν χωρίς όρους τα αποθεματικά τους, τα οποία υπολογίζεται πως ανέρχονται στο 1,2 δισεκ. ευρώ, ενώ προστίθεται πως, μέχρι στιγμή, μόνο μερικοί δήμαρχοι που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα έχουν συμμορφωθεί με την υπόδειξη.

Ο κ. Καμίνης τονίζει την ανάγκη να βρεθεί ένα σημείο ισορροπίας μεταξύ της βοήθειας προς την κυβέρνηση και της διατήρησης των δημοτικών λειτουργιών ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Πατούλης, μιλώντας επίσης στους FT δηλώνει πως παρότι, κατά τη συνάντηση που είχαν οι δήμαρχοι με τον πρωθυπουργό, ζητήθηκε να τους παράσχουν διευκρινίσεις, κανείς δεν έχει επικοινωνήσει εκ νέου μαζί τους.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news