facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

El Mundo: Το ΔΝΤ δεν θα μετέχει σε πιθανό τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα συμμετέχει σε ένα πιθανό τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η ισπανική εφημερίδα El Mundo.

Η εφημερίδα επικαλείται για τη στάση του Ταμείου την έλλειψη «πραγματικά αποτελεσματικών δράσεων» και την πρόσφατη επαναπρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με το Business Insider πλέον το βάρος θα πέσει σε Eurogroup, Κομισιόν και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με πολλά από τα μέλη των κρατνώ μελών της ζώνης του ευρώ να δηλώνουν ήδη απρόθυμα να πληρώσουν το λογαριασμό και δεν θα χαρούν αν μάθουν ότι το μερίδιό τους μεγάλωσε.

Από την πλευρά του, ο Fabio Balboni, οικονομολόγος της HSBC για την Ευρώπη, σε note του αναφέρει ότι το focus των διαπραγματεύσεων φαίνεται να στρέφεται στο τρίτο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας που θα χρειαστεί μετά από τον Ιούνιο, εγείροντας επίσης την πιθανότητα διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος για να αποφασίσει (η Ελλάδα) για τα συμφωνηθέντα μέτρα μεταρρυθμίσεων και τελικώς, για την ιδιότητα μέλους στην ευρωζώνη.

Οι πιστωτές φαίνεται να είναι πιο θετικοί προς αυτή την επιλογή, αναφέρει ο BAlboni της HSBC, πιθανώς επίσης ως έναν τρόπο για να υπερβληθεί η έλλειψη εμπιστοσύνης έναντι των ελληνικών αρχών. Επίσης, ένα δημοψήφισμα θα μπορούσε να παρέχει την στρατηγική προς την ελληνική κυβέρνηση με την οποία θα «σώσει» το προφίλ της.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news