facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Σύνταξη του κειμένου της συμφωνίας επιδιώκουν οι Eυρωπαίοι

Αξιωματούχοι επιδιώκουν η σύνταξη του κειμένου της τεχνικής συμφωνίας της Ελλάδας με τους θεσμούς να αρχίσει μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg που επικαλείται Ευρωπαίο αξιωματούχο, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί.

Παράλληλα, σε συνέντευξή του από την Τιφλίδα στο Bloomberg ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν επεσήμανε τους κινδύνους που θα υπήρχαν από ενδεχόμενη διάσπαση του ευρώ.

Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα δημιουργούσε οικονομικές και χρηματοπιστωτικές προκλήσεις στην υπόλοιπη περιοχή, επειδή θα υπονόμευε τους ισχυρισμούς των πολιτικών της ότι η νομισματική ένωση είναι μόνιμη, είπε ο υπουργός, σύμφωνα με το τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Ωστόσο, πρόσθεσε ο Πάντοαν, η Ελλάδα θα υπέφερε περισσότερο. «Ένα νέο νόμισμα θα υποτιμάτο σημαντικά και, για μία χώρα με μεγάλο χρέος σε ευρώ, αυτό θα ήταν μεγάλο οικονομικό πλήγμα», δήλωσε. Για την υπόλοιπη ευρωζώνη θα δημιουργούσε «όχι μόνο οικονομικές και χρηματοπιστωτικές δυσκολίες, αλλά τεράστιες θεσμικές δυσκολίες», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news