facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Εφ.Συν.: Να ποιος έστειλε το επίμαχο e-mail μέσα από την ΤτΕ

Στενός συνεργάτης του Γιάννη Στουρνάρα απέστειλε το περίφημο e-mail με τις υπονομευτικές διαρροές κατά της κυβέρνησης, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η Εφημερίδα των Συντακτών, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το δημοσίευμα του Σαββάτου, το οποίο προκάλεσε και επίσημη διάψευση από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το πρωί του Σαββάτου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης και ο γενικός γραμματέας Σπύρος Σαγιάς συναντήθηκαν με τον κ. Στουρνάρα ο οποίος αρνήθηκε τα πάντα.

Ανάλογο ήταν το κείμενο της διάψευσης που εξέδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος. "Ουδέποτε απεστάλη από το γραφείο του διοικητή Γιάννη Στουρνάρα ή από το τμήμα επικοινωνίας της τράπεζας μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με το περιεχόμενο που αναφέρεται στο δημοσίευμα", αναφέρει η ΤτΕ.

Η εφημερίδα επανέρχεται σήμερα υποστηρίζοντας ότι αποστολέας είναι ο Δ.Κ., υπηρετεί στο γραφείο Τύπου της ΤτΕ και είναι στενός συνεργάτης του κ. Στουρνάρα από τότε που ήταν υπουργός Οικονομικών. Προσθέτει μάλιστα ότι το περιεχόμενο του e-mail σχεδόν αυτόσιο δημοσιεύτηκε σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες. Οπως αναφέρει, το ερώτημα που προκύπτει είναι αν ο κ. Στουρνάρας γνώριζε ή όχι το περιεχόμενο της επιστολής ή ο συνεργάτης του αυτενέργησε.

Σακελλαρίδης: Αν υπάρχει καταγγελία υποκλοπής να γίνει στη δικαιοσύνη

«Δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να ερευνήσει το πώς προήλθε η πληροφορία για το email και αν υπήρξε ηλεκτρονική υποκλοπή», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση δημοσιογράφου που έκανε την σχετική καταγγελία.

«Εμεις είπαμε ότι αν ισχύει η Τράπεζα της Ελλάδας πρέπει να δώσει απαντήσεις. Αν υπάρχει θέμα υποκλοπής, αυτό πρέπει να καταγγελθεί στη δικαιοσύνη και όχι στον κυβερνητικό εκπρόσωπο» προσέθεσε λέγοντας ότι το θέμα θα πρέπει, αν υπάρχει κάτι τέτοιο, να εξεταστεί και από την ΕΣΗΕΑ.

Επί της ουσίας δήλωσε ότι την ανεξαρτησία της οφείλει να την υπερασπίζεται η ΤτE. Είναι στο χέρι της να δείξει ότι δεν θα υπάρχουν τέτοια θέματα, αν αποδειχτεί ότι υπάρχουν.

Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση στηρίζει τον Γιάννη Στουρνάρα παρέμπεμψε στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Το αρχικό δημοσίευμα

Σημειώνεται ότι με βάση το αρχικό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, στις 6/5 έφυγε επιστολή από το Γραφείο Τύπου του Γ. Στουρνάρα με παραλήπτη γνωστό δημοσιογράφο υπό τον τίτλο «ο λογαριασμός των 100 ημερών», όπου αναφέρεται ότι:

-Η φυγή καταθέσεων που κινήθηκε σε ομόλογα του εξωτερικού ή προς τα στρώματα ανέρχεται σε 30 με 35 δισ.

-20 με 30 δισ. η πτώση αξιών προς εισηγμένες και μη.

-10 δισ. τα ρέπος.

-3 δισ. οι παγωμένες πιστώσεις του ΕΣΠΑ. Έπρεπε να έχουμε πάρει 4 δισ. και πήραμε μόλις 1.

-20 δισ. λείπουν από τα χαρτονομίσματα σε κυκλοφορία.

-Δεν μπορεί να υπολογιστεί η απώλεια σε χρεόγραφα που έχουν οι ξένοι επενδυτές. Έχουν 70 δισ. στα χέρια τους.

-Απαξίωση των ακινήτων.

-3 δισ. λιγότερα στην αγορά από τη μη εξόφληση των υποχρεώσεων του δημοσίου προς τους ιδιώτες.

-Στη ζημιά πρέπει να προστεθεί η στάση πληρωμών των ιδιωτών προς τις τράπεζες, που αύξησαν τα κόκκινα δάνεια. Οι τράπεζες απέκτησαν επιπλέον πρόβλημα και ίσως χρειαστούν επιπλέον ανακεφαλαιοποίηση.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news