facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Die Welt: Οι ΗΠΑ φοβούνται ότι η Ελλάδα θα γίνει η νέα Lehman Brothers

Πιέσεις για την παραμονή του ΔΝΤ στο σχήμα βοήθειας προς την Ελλάδα ασκούν οι ΗΠΑ καθώς φοβούνται ότι η Ελλάδα θα γίνει η νέα Lehman Brothers γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

H Welt επισημαίνει ότι μπορεί να υπάρχει από ορισμένους ακόμα και η «ευχή» ώστε το ταμείο να μην είναι παρόν σε ένα πιθανό τρίτο πακέτο για την Ελλάδα αλλά η αμερικανική κυβέρνηση έχει ήδη στείλει «σήμα» ότι προσβλέπει στην παρουσία του ΔΝΤ για την Ελλάδα. Με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης για το δεύτερο πακέτο βοήθειας, το ΔΝΤ θα είναι πάλι «παρών» σε ένα τρίτο πακέτο βοήθειας.

Οι ΗΠΑ και ειδικά ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Τζακ Λιού φοβούνται ότι θα υπάρξει κατάρρευση της Ελλάδας και πιθανότατα έξοδος της χώρας από τη ζώνη του ευρώ αν δεν υπαρξει νέο πακέτο βοήθειας.

Πιστεύουν, γράφει η Welt, ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι αρκετά σταθερή για να αντέξει ένα νέο «σεισμό» αυτού του μεγέθους μετά τα τραύματα που προκάλεσε στις ΗΠΑ η υπόθεση της κατάρρευσης της επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers το 2008.

Για το λόγο αυτό εξάλλου, γράφει η εφημερίδα, ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα έχει μιλήσει πολλές φορές με την Άνγκελα Μέρκελ ζητώντας της να πιέσεις για μια λύση στο ελληνικό θέμα. Πάντως και στις ΗΠΑ είναι εκνευρισμένοι με την επιμονή των Ελλήνων στις διαπραγματεύσεις, αναφέρεται στο δημοσίευμα της η Welt.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news