facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

CNN: 3 λόγοι που δημιουργούν αισιοδοξία για το μέλλον της Ελλάδας

Μετά από μήνες μη παραγωγικών - και ενίοτε μη διπλωματικών - συνδιαλέξεων με τους πιστωτές της χώρας, η ελληνική κυβέρνηση πλησιάζει επιτέλους σε μία συμφωνία που μπορεί να επιτρέψει την εκταμίευση των εκατομμυρίων ευρώ που χρειάζεται ώστε να αποφύγει το Grexit, επισημαίνει σε άρθρο του το CNN.

Μάλιστα, το δημοσίευμα παραθέτει τρεις λόγους που δημιουργούν αισιοδοξία για το μέλλον της μεσογειακής χώρας και επιτρέπουν στους ενδιαφερόμενους να αναπνέουν «λίγο» καλύτερα.

1. Πρόοδος στις συνομιλίες

«Οι Ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών αναγνώρισαν την πρόοδο που έχει σημειωθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και επισήμαναν την ύπαρξη ενός νέου πνεύματος εποικοδομητικής επικοινωνίας», αναφέρει το άρθρο για την ανακοίνωση του χθεσινού Eurogroup.

2. Οι πληρωμές γίνονται κανονικά

Το ελληνικό υπουργείο οικονομικών έδωσε την εντολή να καταβληθεί η δόση των 750 εκατομμυρίων ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την Τρίτη, παρά τις φήμες ότι δεν θα μπορούσε να προχωρήσει σε αυτήν την πληρωμή. Επίσης κατέβαλε την προηγούμενη μέρα ένα πολύ μικρότερο ποσό - 220.000 ευρώ - στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, γεγονός που δείχνει ότι εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του.

3. Η Ελλάδα κέρδισε χρόνο

«Τα σημάδια προόδου και οι πληρωμές της Δευτέρας εξασφάλισαν στην Ελλάδα λίγες ακόμη εβδομάδες για να οριστικοποιήσει μία συμφωνία με τους δανειστές της και το ΔΝΤ», αναφέρει το CNN υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι ο κίνδυνος δεν έχει ακόμα περάσει για τη χώρα: «Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι το τέλος Ιουνίου, η συμφωνία θα καταρρεύσει και η Ελλάδα θα βρεθεί χωρίς πρόσβαση σε μετρητά».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news