facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

CNBC: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγαλύτερο κίνδυνο από τη χρεοκοπία

Η πίεση που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση από τους δανειστές της είναι αναμφίβολα τεράστια ωστόσο, δεν μπορεί σε τίποτα να συγκριθεί με την πίεση που δέχεται η χώρα από τους ψηφοφόρους της, προειδοποιούν οι αναλυτές σύμφωνα με το CNBC.

Η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα έχει δηλώσει ότι δεν θα βιαστεί σε ένα δημοψήφισμα ή σε πρόωρες εκλογές για να εξασφαλίσει την υποστήριξη του κοινού για τις δυσκολοχώνευτες μεταρρυθμίσεις τις οποίες μπορεί να εισάγει για να εξασφαλίσει περισσότερα κονδύλια. Αλλά οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι κανένα από τα δύο ενδεχόμενα δεν μπορούν να αποκλειστούν την ώρα που η Αθήνα προσπαθεί απεγνωσμένα να αποτρέψει την πτώχευση.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να καταλήξει σε μια συμφωνία με τους δανειστές της προκειμένου να λάβει την δόση των 7,2 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα διάσωσης που λήγει στα τέλη Ιουνίου. Μέχρι στιγμής όμως τα εργασιακά αποτελούν σημείο τριβής για τους δύο πλευρές σχολιάζει το CNBC.

«Η υποστήριξη για τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές αρχίζουν να καταρρέουν απότομα και ουσιαστικά αν με ρωτήσετε η Ελλάδα να βγει από το ευρώ εντός αυτού του έτους, θα σας έλεγα κατηγορηματικά όχι», απαντά στο CNBC ο Nicholas Spiro, στρατηγικός αναλυτής και προσθέτει:

«Αν με ρωτήσετε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ολοκληρώσει τη θητεία του, θα σας έλεγα ότι είναι πολύ πιθανό ότι μπορεί να πραγματοποιηθούν νέες εκλογές. Προς το παρόν, η ελληνική πολιτική είναι το μεγαλύτερο κίνδυνο από ό, τι μία άμεση Grexit».

«Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη με μια ισχυρή εντολή, να πιέσει την τρόικα (δανειστές), ως εκ τούτου, οι ίδιοι τώρα τον έχουν έχουν στριμώξει στην γωνιά και εκείνος πρέπει να βγει από αυτή» υποστήριξε με τη σειρά του ο Reinhard Cluse, επικεφαλής οικονομολόγος της UBS.

«Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνει συμβιβασμούς με λεπτούς χειρισμούς, διότι μπορεί να χάσει την αξιοπιστία των ψηφοφόρων του. Θα μπορούσε επίσης να δημιουργήσει τρίβες μέσα στο ίδιο το κόμμα» καταλήγει.

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news