facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Αντικρουόμενες πληροφορίες μετά την ολοκλήρωση Brussels Group και EuroWorking Group

Ολοκληρώθηκαν τo απόγευμα της Πέμπτης στις Βρυξέλλες οι διαβουλεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών στο επίπεδο του Brussels Group, καθώς και η συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης και αποτίμησε την πορεία των εν εξελίξει διαβουλεύσεων.

Σύμφωνα με κοινοτικούς αξιωματούχους, η πρόοδος που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής είναι περιορισμένη και ως εκ τούτου μια έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup δεν προβλέπεται προς το παρόν.

Στον αντίποδα, ελληνικές πηγές σημείωναν ότι οι διαβουλεύσεις αποδίδουν και θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες, με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας επί της αρχής.

Κύκλοι της ευρωζώνης, με γνώση των διαπραγματεύσεων, παραδέχονται πως το κλίμα που κυριαρχεί στις διαβουλεύσεις είναι βελτιωμένο, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους όρους συνεργασίας, παρόλο που, όπως αναφέρουν, ο όγκος εργασίας που έχει επωμιστεί η ελληνική πλευρά είναι τεράστιος και δυσανάλογος σε σχέση με το χρόνο που απομένει έως τη λήξη της παράτασης, στο τέλος του Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως υφίστανται ακόμα αποκλίσεις στα δημοσιονομικά, τις συντάξεις, την αγορά εργασίας, τη δημόσια διοίκηση και μια σειρά από άλλους τομείς.

Τέλος, σημαντικό ρόλο στην επιτάχυνση των διαδικασιών παίζει, όπως λένε χαρακτηριστικά, η πλήρης τήρηση από όλους της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι από αύριο οι εμπλεκόμενες πλευρές θα μπουν σε νέο κύκλο διαβουλεύσεων.

Την ίδια ώρα, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, χωρίς ωστόσο, μέχρι στιγμής, να γίνει γνωστό το περιεχόμενό της.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news