facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Brussels Group: Πλεόνασμα 2% θέλουν τώρα οι εταίροι – Σύσκεψη στο Μαξίμου

Με αργούς ρυθμούς, και αρκετά αγκάθια, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, μεταξύ της χώρας μας και των εταίρων. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, επιπλέον εμπόδιο στη διαπραγμάτευση είναι η αύξηση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα το 2015 στο 2% από το 1,2% με 1,5% που επιθυμούσε η ελληνική πλευρά.

Αργοί ρυθμοί παρατηρούνται επίσης στην προσέγγιση στα εργασιακά και στα ασφαλιστικά, ενώ το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group.

Συνάντηση για τη διαπραγμάτευση πραγματοποιείται αυτή την ώρα υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη σύσκεψη μετάσχουν Γιάννης Δραγασάκης και Ευριπίδης Τσακαλώτος.

«Θα καταφέρουμε να φέρουμε εις πέρας τη συμφωνία για να βγούμε από την κρίση που τη δημιούργησαν κάποιοι... Είμαστε έντιμοι ανοιχτοί και καθαροί η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα δίνει διέξοδο» επέμεινε πάντως ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» στη Βουλή.

«Η Ευρώπη πρέπει να μείνει ενωμένη και να δείχνει αλληλεγγύη για τη σταθεροποίηση του ευρώ, αλλά η βοήθεια δεν μπορεί να δίνεται χωρίς όρους» διεμήνυσε πάντως την Πέμπτη η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Στην κοινή διαπίστωση ότι έχει επιτελεσθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, προχώρησαν πάντως την Παρασκευή ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν κατά τη συνάντησή τους στη Ρώμη.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news