facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Bloomberg: "Αγώνας δρόμου" στην Ελλάδα για να αποφευχθεί η άμεση χρεοκοπία

Η Ελλάδα κάνει "αγώνα δρόμου" για να αποφύγει τη χρεοκοπία, η οποία είναι πιθανό να έρθει ακόμα και τον Μάιο, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.

Αν και οι διαπραγματεύσεις έχουν επιταχυνθεί τις τελευταίες μέρες, οι δύο πλευρές προσπαθούν ακόμα να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, ενώ δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο κατά πόσο θα καταφέρουν να καταγράψουν αρκετή πρόοδο για να "κλειδώσει" η συμφωνία μέχρι το Eurogroup της 11ης Μαϊου, τονίζουν ορισμένοι αξιωματούχοι.

"Αν κι έχει γίνει πρόοδος μετά την αναδιάταξη της διαπραγματευτικής ομάδας, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε για να φτάσουμε στην ουσία του πράγματος, δήλωσε στο Bloomberg πρόσωπο που γνωρίζει την κατάσταση αλλά ζήτησε να μην κατονομαστεί.

O αξιωματούχος πρόσθεσε επίσης ότι οι στόχοι της ελληνικής κυβέρνησης είναι πολύ αισιόδοξοι, γεγονός που δυσκολεύει μια συμφωνία σχετικά με το εύρος των δημοσιονομικών μέτρων που πρέπει να ληφθούν.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει υπολογίσει τους στόχους για το έλλειμμα, το χρέος και τα έσοδα, με βάση τον στόχο ανάπτυξης 1,5% για το 2015, αλλά η Κομισιόν αναμένεται να υποβαθμίσει ακόμα πιο κάτω τον στόχο αυτό στις εαερινές προβλέψεις της για την Ευρωζώνη στις 5 Μαϊου.

Πάντως, σημάδι ότι η κυβέρνηση προτίθεται να μαλακώσει τη στάση της απέναντι στους δανειστές φαίνεται να είναι και το γεγονός ότι σκοπεύει να προκηρύξει την πρόσκληση ενδιαφέροντος για τον ΟΛΠ στις 6 Μαϊου, μέρα που συνεδριάσει η ΕΚΤ για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών.

Σύμφωνα με Έλληνες αξιωματούχους η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει φέτος στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

"Αυτά τα βήματα είναι θετικά, αλλά τα πραγματικά εμπόδια, όπως τα εργασιακά και το ασφαλιστικό παραμένουν. Επομένως, υπό αυτές τις συνθήκες είναι δύσκολο να ξεκλειδώσει η χρηματοδότηση στο Eurogroup" τονίζουν οι αναλυτές της UBS, Ricardo Garcia-Schildknecht and Thomas Wacker.

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news