facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Bloomberg: Γιατί ο Σόιμπλε θέλει δημοψήφισμα στην Ελλάδα

«Ο Σόιμπλε τάσσεται υπέρ του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο» είναι ο τίτλος σημερινού κεντρικού δημοσιεύματος του πρακτορείου Bloomberg.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg ο «Γερμανός Υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει την ιδέα ενός δημοψηφίσματος των Ελλήνων, που καλούνται είτε να αποδεχτούν τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που συνεπάγονται οι υποχρεώσεις στους διεθνείς πιστωτές, είτε να επιλέξουν τελικά την έξοδο από την Ευρωζώνη».

«Αν η ελληνική κυβέρνηση κρίνει πως πρέπει να διενεργήσει δημοψήφισμα, τότε πρέπει να το κάνει», γράφει το δημοσίευμα υπενθυμίζοντας την πρόσφατη δήλωση του Γερμανού Υπουργού δήλωσε ο κ. Σόιμπλε τη Δευτέρα στους δημοσιογράφους: «Ίσως θα ήταν το σωστότερο μέτρο ώστε να επιτρέψουμε στους Έλληνες να αποφασίσουν αν είναι έτοιμοι να αποδεχτούν το τι πρέπει να γίνει», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από το ευρώ», τόνισε απ'την πλευρά του ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Τόμας Στέφεν, κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης στο Βερολίνο: «Το μόνο αποδεκτό θα ήταν αν η Ελλάδα δηλώσει πως θέλει εκούσια έξοδο από το ευρώ».

Μετά από μήνες άκαρπων συνομιλιών που έχουν εξοργίσει τη Γερμανία και τις λοιπές χώρες της ευρωζώνης, ένα δημοψήφισμα θα αποτελούσε σημείο καμπής. Μια δημόσια στήριξη των οικονομικών μεταρρυθμίσεων θα μπορούσε να οδηγήσει την Ελλάδα σε μια συμφωνία, ενώ η απόρριψή τους θα μπορούσε να θέσει τη χώρα σε μια πορεία προς την έξοδο από το ευρώ, υπογραμμίζει το πρακτορείο.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news