facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Bloomberg: Σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας επεξεργάζεται η ΕΕ σε περίπτωση Grexit

Οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης επεξεργάζονται σχέδια για ένα πακέτο βοήθειας προκειμένου να προφυλάξουν την ελληνική οικονομία σε περίπτωση αναγκαστικής εξόδου από το ευρώ, δήλωσαν στο Bloomberg δύο πηγές που παρακολουθούν από κοντά τις διαπραγματεύσεις.

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν αναμένει ότι θα χρειαστεί αυτήν την βοήθεια», αναφέρει το δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου και προσθέτει ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δηλώνει ότι δεν σκέφτεται την αποχώρηση από την Ευρωζώνη και ότι είναι επικεντρωμένος στην λήψη της απαιτούμενης βοήθειας για να αποφύγει τη χρεοκοπία.

«Παρ' όλα αυτά, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξετάζουν μηχανισμούς για την πολιτική και οικονομική απομόνωση της Ελλάδας, ώστε να προστατέψουν τις υπόλοιπες χώρες της ένωσης από μια κατάρρευση», αναφέρει μια από τις πηγές.

«Υπάρχει πάντα ένα plan B», δήλωσε σε συνέντευξη ο Filippo Taddei, οικονομικός σύμβουλος του Ιταλού πρωθυπουργού Matteo Renzi, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα στο πακέτο βοήθειας.

«Ωστόσο πρέπει να αναρωτηθεί κανείς ποιος έχει την δυνατότητα να παρέμβει σε ένα τέτοιο σενάριο. Αν αρχίζαμε να φτιάχναμε μία λίστα, θα συνειδητοποιούσαμε σύντομα πως η λίστα αυτή είναι πολύ μικρή» υπογράμμισε.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news