facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

ΝΔ: Να δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα η επιστολή Τσίπρα στους δανειστές

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με το δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Κυβέρνηση διαρκώς παλινωδεί και αντιφάσκει.

Αρχικά δεν ήθελε τη δόση, γιατί δεν τη χρειαζόταν, όπως έλεγε.

Στη συνέχεια ήθελε τη δόση χωρίς Μνημόνιο.

Ακολούθως αποδέχθηκε το Μνημόνιο χωρίς λεφτά.

Και, μάλιστα, την Πέμπτη 7 Μαΐου, όπως αναφέρεται σήμερα, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης διαβεβαίωνε δημόσια ότι η Ελλάδα θα πληρώσει σίγουρα τη δόση του ΔΝΤ, την Τρίτη στις 12 του μήνα.

Την επόμενη μέρα όμως, Παρασκευή 8 Μαΐου, ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας με επιστολή του προειδοποιούσε τους επικεφαλής των δανειστών ότι η Ελλάδα δε θα πληρώσει τη δόση στο Ταμείο, εάν δεν βρεθεί τρόπος παροχής ρευστότητας άμεσα.

Και, τελικά, τη Δευτέρα 11 Μαΐου, η Ελλάδα πλήρωσε τη δόση της κανονικά, μια μέρα νωρίτερα από την ημερομηνία καταβολής.

Το ρεσιτάλ αυτό της αναξιοπιστίας μέσα σε πέντε μέρες «του πληρώνω», «δεν πληρώνω» και τελικά «πληρώνω», ακυρώνει τη διαπραγματευτική μας θέση, αποδεικνύει την προχειρότητα και την έλλειψη σχεδίου με την οποία λειτουργεί ο κ. Τσίπρας.

Ζητούμε να δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα αυτή η επιστολή του κ. Τσίπρα προς τους δανειστές, καθώς και οι απαντήσεις που πιθανώς έλαβε η κυβέρνηση.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news